Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Schouwburg De Meerse Hoofddorp

South African Road Trip theatershow poster
  • Sfeervol  theater in Hoofddorp
  • Keuze uit meerdere voorstellingen
  • Voor leden gratis een extra drankje
Schouwburg De Meerse in Hoofddorp is hét theater van de Haarlemmermeer. U kunt hier terecht voor een gevarieerd theateraanbod. Breng ook een bezoek aan dit sfeervolle theater!

De Meerse en de corona-maatregelen

In verband met de huidige corona-maatregelen is toegang tot de voorstellingen mogelijk op vertoon van uw coronabewijs. Aan de deur wordt de QR-code gecheckt samen met uw identiteitsbewijs.

Voor leden iets extra's

Bij onderstaande geselecteerde voorstellingen krijgt u als lid een extra drankje bij de voorstelling. Zo is uw avondje uit compleet verzorgd!

Fred Delfgaauw en Ida van Dril: KING LEAR

Dinsdag 23 november 2021 - 14:00 uur

Theatermakers Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich in hun nieuwe, gezamenlijke voorstelling inspireren door de eeuwenoude legende van ‘King Lear’. Niet voor niets is dit sprookjesachtige koningsdrama één van de indrukwekkendste toneelstukken van William Shakespeare. En bovenal is het nog altijd akelig actueel.

Jimmy Coburn: IMAGINE - The John Lennon Songbook

Vrijdag 26 november 2021 - 20:15 uur

Het is 40 jaar geleden dat John Lennon op onfortuinlijke wijze en veel te vroeg aan zijn einde kwam. Deze voorstelling is een memorabele terugblik op het leven van en een bijzonder eerbetoon aan deze geweldige artiest, die mede verantwoordelijk is voor het ontstaan van de huidige popmuziek.

 

Joke Bruijs: WHEN CHRISTMAS IS NEAR

Donderdag 9 december 2021 - 20:30 uur

Kerst vieren met elkaar, met muziek, vriendschap, gezelligheid en Joke Bruijs in When Christmas is Near. Een aantal dingen keert steevast ieder jaar weer terug in ons bestaan. Verjaardagen, oud en nieuw, herfst, winter, etc. De tijd rondom de kerstdagen natuurlijk ook. Een aantal jaar geleden heeft Joke een prachtige kerst CD opgenomen met de titel ‘When Christmas is near’ want iedere zichzelf respecterende artiest doet dat minimaal één keer in zijn of haar artiesten bestaan.

Harry Sacksioni, Manny Angeletti, Syb van der Ploeg e.a.: THE STONES VS THE BEATLES BATTLE

Donderdag 16 december 2021 - 20:15 uur

Je was in de jaren 60 fan van de rebelse Rolling Stones uit Londen óf van de ogenschijnlijk keurige Beatles uit Liverpool. Ondanks dat beide bands lange tijd een goede verstandhouding hadden, probeerden ze elkaar op muzikaal gebied te overtreffen, waardoor het beste in hen naar boven kwam. In deze battle komt de ‘concurrentiestrijd’ aan bod, maar de beste songs van deze iconen uit de popmuziek voeren natuurlijk de boventoon. De muziekvete die in de jaren 60 alle muziekliefhebbers tot op het bot verdeelde, wordt opnieuw gevoerd in het theater: koopt u uw kaart voor het Stones- of Beatlesvak?

Bas Birker: BELG - Tegen Wil En Drank

Dinsdag 18 januari 2022 - 14:00 uur

Na 30 jaar in Tilburg ontdekte comedian Bas Birker (1979) wat hij eigenlijk al heel lang wist: hij werd geboren in het verkeerde land. Dus besloot hij om een paar kilometer naar het zuiden te trekken. Met een cultuurshock, een drankprobleem en een carrière tot gevolg.

Neil Diamond Memories: A LEGEND IN CONCERT

Vrijdag 28 Januari 2022 - 20:15 uur

Levende legende, icoon en ’s werelds bekendste en meest succesvolle singer-songwriter, Neil Diamond kan terugkijken op een zeer succesvolle carrière van ruim 50 jaar. De Neil Diamond Memories band eert het rijke oeuvre van de man die wereldwijd meer dan 130 miljoen albums heeft verkocht. Dé Nederlandse Neil Diamond zanger van dit moment, Marcel Mulders, neemt je samen met zijn 11-koppige band mee naar de glorietijd van de wereldster.

Maarten Spanjer: HAALT HERINNERINGEN OP

Dinsdag 15 februari 2022 - 14:00 uur

Acteur, schrijver en ‘Taxi’-presentator Maarten Spanjer vertelt net zo gemakkelijk over een rampzalige reis naar het Spanje van Franco als over de schaamte die hem overvalt bij het halen van een pak maandverband voor zijn moeder. Zijn ontmoetingen met legendarische figuren als Jan Wolkers, Ko van Dijk en zelfs de Braziliaanse stervoetballer Pelé zijn onvergetelijk. 

The Wieners play THE EVERLY BROTHERS

Dinsdag 15 maart 2022 - 14:00 uur

Een absoluut waardig eerbetoon aan The Everly Brothers door dé Nederlandse rock’n’roll tributeband! Alle hits zoals ‘Wake Up Little Susie’, ‘Bird Dog’, ‘Til I Kissed You’ en ‘All I Have To Do Is Dream’, klinken alsof Don en Phil vlak voor je staan. Maar The Wieners spelen ook verrassende B-kantjes, met hoorbaar veel liefde voor het origineel. Een ode aan de Koningen Van De Samenzang!