Klassieke Concerten

Afbeelding van Klassieke Concerten
 • Prachtige concerten
 • In historische kerken en Concertgebouw
 • minimaal 50% ledenkorting
Beleef de Messiah van Händel, Classical Christmas, Mozart Requiem of een van de andere schitterende concerten met exclusief voordeel. Kom naar Het Concertgebouw in Amsterdam of naar een historische kerk in uw regio.

Speciale actie voor onze leden:

 • prachtige concerten in een van de historische kerken in Nederland of in het Concertgebouw
 • minimaal 50% ledenkorting per ticket
“Ontroerend mooi, een geweldige belevenis!”

 

Keuze uit bijzondere concerten:

 • Amadeus is my love - Olga zingt Mozart

  Weinigen weten dat Wolfgang Amadeus Mozart zeer gesteld was op zijn vriend Joseph Haydn. Wat is er mooier dan de meesterwerken van deze twee componisten in één programma te brengen. Olga Zinovieva, de Mozartsopraan pur sang, brengt Mozarts mooiste concert en opera-aria's. U gaat luisteren naar het bijzonder 'Vorrei spiegarvi, oh Dio!' met de spectaculaire hoge E. 

 • Ode aan Bach

  Serieuze en komische composities van de grote meester. Een bijzonder tweeluik. Voor de pauze gaat u luisteren naar de highlights uit van de Johannes Passion door The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. Het tweede deel van het concert wordt geopend met Orkest Suite nr. 2 waarin een hoofdrol is weg gelegd voor barokfluitiste Katja Pitelina. 

 • Moscow Nights

  Sopraan Olga Zinovieva neemt u mee naar haar geboorteland Rusland. De in Novosibirsk (Siberië) geboren sopraan vertolkt de mooiste aria's die door haar beroemde landgenoten werden gecomponeerd. Naast de beroemde 'Vocalise' van Rachmaninoff geniet u van 'Rossignol' (De Nachtegaal) van Alabiev, waarbij de sopraanstem klinkt als een echte nachtegaal. 

 • Messiah - G.F. Händel
  De Messiah van Händel is nauw verbonden met de Kerst en Pasen. Het koor en orkest hebben een gelijkwaardige rol in dit wereldberoemde oratorium. Zestien zangers die in een lijn opgesteld staan, het orkest met natuurtrompet en pauken. Een aantal geweldige solisten, waaronder sopraan Olga Zinovieva en bas Andrew Slater maken de uitvoering compleet. 

 • Classical Christmas - Jan Vayne
  Pianovirtuoos Jan Vayne zorgt voor ontroerende momenten met zijn geniale spel. Uniek: De meesterpianist improviseert op eeuwenoude thema's met medewerking van The Bach Orchestra of the Netherlands. Ervaar de sprankelende interactie tussen Jan Vayne en The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands onder leiding van de bekende dirigent Pieter Jan Leusink. Puur, warm en sfeervol in de weken voor kerst! 

 • Stabat Mater - G.B. Pergolesi
  Het verdriet van moeder Maria heeft grootse componisten geïnspireerd tot het schrijven van intense composities. Dankzij de ultieme interpretatie van sopraan Olga Zinovieva en countertenor Sytse Buwalda wordt deze eeuwenoude muziek met grote emotie vertolkt. Hun stemmen bieden een breed spectrum van menselijke emoties en zullen iedere luisteraar raken! 

 • Requiem & Krönungsmesse - W.A. Mozart
  Het Requiem van Mozart werd door de film 'Amadeus' bekend bij het grote publiek en is misschien wel het meest indrukwekkende werk van deze jonggestorven componist. Het Requiem roept in noten gevoelens van rouw, angst en verdriet op. Maar tegelijk ook hoop, licht en schoonheid. Dirigent Pieter Jan Leusink brengt met zijn Bach Choir & Orchestra of the Netherlands het stuk tot leven.

 • Matthäus Passion - J.S. Bach
  Onder leiding van Bach-specialist Pieter Jan Leusink wordt u meegevoerd in de indrukwekkende sfeer van Bachs meesterwerk de Matthäus Passion. De musici in het orkest bespelen authentieke instrumenten uit Bachs tijd en zij behoren tot de top uit Europese barokorkesten. Samen zijn deze musici als geen ander in staat de symboliek, emotie en troost over te brengen aan u als luisteraar.

 • 360° Baroque
  Kies nu voor een wel heel unieke beleving van een concert. U als muziekliefhebber neemt plaats om de musici heen. Waar u ook zit, het is altijd dichtbij zodat u optimaal kunt genieten van deze eeuwenoude muziek. De locaties zijn met zorg gekozen: historische kerken met een perfecte akoestiek. U gaat luisteren naar een complete uitvoering van Vivaldi's Vierjaargetijden waarbij violist Igor Ruhadze zal soleren.
Waar en wanneer?

Kijk op www.beleefklassiek.nl/amstelring voor actuele data en plaatsen.

Kosten

Prijs zonder ledenvoordeel:

ca. € 72,50 per ticket

Ledenprijs:

Minimaal 50% korting per ticket. Kijk voor de exaxte prijs op www.beleefklassiek.nl/amstelring 

 • Voor het Concertgebouw Amsterdam geldt een toeslag van € 5,- per ticket
 • U betaalt € 6,95 servicekosten per bestelling
Bestel uw kaarten met ledenkorting
 • online: klik op bovenstaande link 'Kaarten bestellen'. Uw korting wordt direct verwerkt.
 • of ga naar het betreffende concert op www.beleefklassiek.nl/amstelring, selecteer uw stoelen en vul bij ‘actiecode’ het volgende in: AMR.

Let op: bij het gebruik van de actiecode dient u bij aanvang van de voorstelling uw Amstelring ledenpas te kunnen tonen. Als u deze niet kunt tonen, wordt het normale bedrag alsnog in rekening gebracht.

Komt u er niet helemaal uit met uw bestelling? Neem tijdens kantoortijden contact op met de ticketlijn: 0900-8191.