Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Klassieke Concerten

Sopraan Olga Zinovieva en countertenor Sytse Buwalda operazangers paarse achtergrond
 • Prachtige concerten
 • In historische kerken en Concertgebouw
 • minimaal 50% ledenkorting
Voor velen is het een jaarlijkse traditie de uitvoering van de Matthäus Passion van Bach te bezoeken in de aanloop naar Pasen. Maar juist in dit jaar waarin wij als bevolking zo zwaar op de proef gesteld worden klinkt nergens een live Matthäus Passion. Maar Bachs meesterwerk, met het lijdensverhaal dat na veel verdriet ook weer hoop en troost biedt, kan nu juist zoveel steun bieden.  Daarom stelt Stichting Beleef Klassiek opnamen beschikbaar. Op 8 april jl. zijn er live opnamen gemaakt tijdens de uitvoering in de Grote Kerk van Alkmaar. Deze opnamen willen zij graag delen en cadeau doen aan onze leden. Stichting Beleef Klassiek wenst u veel luisterplezier en gezondheid toe!

“Ontroerend mooi, een geweldige belevenis!”

 

Keuze uit bijzondere concerten:

 • Matthäus Passion - J.S. Bach
  Onder leiding van Bach-specialist Pieter Jan Leusink wordt u meegevoerd in de indrukwekkende sfeer van Bachs meesterwerk de Matthäus Passion. De musici in het orkest bespelen authentieke instrumenten uit Bachs tijd en zij behoren tot de top uit Europese barokorkesten. Samen zijn deze musici als geen ander in staat de symboliek, emotie en troost over te brengen aan u als luisteraar.
 • Messiah - G.F. Händel

  De Messiah van Händel is nauw verbonden met de Kerst en Pasen. Het koor en orkest hebben een gelijkwaardige rol in dit wereldberoemde oratorium. Zestien zangers die in een lijn opgesteld staan, het orkest met natuurtrompet en pauken. Een aantal geweldige solisten, waaronder sopraan Olga Zinovieva en bas Andrew Slater maken de uitvoering compleet.

 • 360° Baroque
  Kies nu voor een wel heel unieke beleving van een concert. U als muziekliefhebber neemt plaats om de musici heen. Waar u ook zit, het is altijd dichtbij zodat u optimaal kunt genieten van deze eeuwenoude muziek. De locaties zijn met zorg gekozen: historische kerken met een perfecte akoestiek. U gaat luisteren naar een complete uitvoering van Vivaldi's Vierjaargetijden waarbij violist Igor Ruhadze zal soleren.