Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Cobra Museum

Standbeeld bij het Cobra museum in Amstelveen
  • Museum voor moderne kunst
  • In Amstelveen
  • 50% korting op de entreeprijs
Bent u een kunstliefhebber? Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen is dé plek om alles te weten te komen over de beroemde internationale Cobra beweging. U kunt altijd de vaste collectie zien, met daarnaast wisselende thematentoonstellingen. Bovendien kunt u het museum in Amstelveen nu voordelig bezoeken!

‘Moderne en hedendaagse kunst gaan hand in hand in het Cobra Museum’

 

De Cobra-beweging

In 1948 veroorzaakte Cobra in Nederland een revolutie; een doorbraak in de moderne kunst die tot op de dag van vandaag in de kunst doorwerkt. De Cobra-kunstenaars zochten naar de verbinding tussen het volk en de kunst. Ze werkten als groep samen en inspireerden elkaar. 

Grote verzameling

Het museum is de plek waar experiment en expressie in de kunst worden benadrukt. Het museum bezit een grote Cobra-verzameling met kunstwerken die continu wordt uitgebreid en waarmee diverse presentaties worden gemaakt. Kom in Het Cobra Museum alles te weten over de internationale Cobra-beweging met collectiepresentaties en thematentoonstellingen. Met in de zomer van 2022 Het Andere Verhaal, Marokkaanse Moderne Kunst 1950 - heden van gastconservator A. Benali.

Museum weer geopend

Kijk op de website voor meer informatie en de geldende corona-maatregelen.

Uw bezoek aan het Cobra Museum

Heeft u interesse? Op vertoon van uw ledenpas krijgt u aan de kassa 50% korting op de entreeprijs.

Wilt u eerst meer weten? Bel: (020) 333 51 00