Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Cobra Museum

Standbeeld bij het Cobra museum in Amstelveen
  • Museum voor moderne kunst
  • In Amstelveen
  • 50% korting op de entreeprijs
Bent u een kunstliefhebber? Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen is dé plek om alles te weten te komen over de beroemde internationale Cobra beweging. U kunt altijd de vaste collectie zien, met daarnaast wisselende thematentoonstellingen. Bovendien kunt u het museum in Amstelveen nu voordelig bezoeken!

‘Moderne en hedendaagse kunst gaan hand in hand in het Cobra Museum’

 

De Cobra-beweging

In 1948 veroorzaakte Cobra in Nederland een revolutie; een doorbraak in de moderne kunst die tot op de dag van vandaag in de kunst doorwerkt. De Cobra-kunstenaars zochten naar de verbinding tussen het volk en de kunst. Ze werkten als groep samen en inspireerden elkaar. 

De collectie

Naast de eigen collectie, presenteert het Cobra Museum nationale en internationale tentoonstellingen van 20ste -eeuwse en hedendaagse kunst. Overigens biedt het museum een breed scala aan publieksactiviteiten voor de bewoners van Amstelveen, de inwoners van de Metropool Regio Amsterdam, van alle Nederlanders en de Internationale bezoekers. Kom naar het Cobra museum voor het bezichtigen van diverse tentoonstellingen, zowel: Corneille 100. Of in het najaar van 2022 de tentoonstelling Kosmogonie. Zinsou, een Afrikaanse kunstcollectie.

Uw bezoek aan het Cobra Museum

Heeft u interesse? Op vertoon van uw ledenpas krijgt u aan de kassa 50% korting op de entreeprijs.

Wilt u eerst meer weten? Bel: (020) 333 51 00