Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Blokkades opheffen door Voetreflextherapie

Met Voetreflextherapie kunt u de balans terugvinden wanneer u vastloopt door lichamelijke klachten, bij spanningen, emotionele of psychische druk. Deze natuurlijke geneeswijze werkt preventief, ontspannend en is voor iedereen geschikt.

“Op de voeten bevinden zich voetreflexpunten die met organen en andere lichaamsdelen in verbinding staan”, vertelt Lies Kerkstra, een van de vier deskundige voetreflextherapeuten die met Amstelring Ledenservice samenwerkt. “Door de druk die ik tijdens de massage op deze punten uitoefen, worden blokkades opgeheven en kan de energie in het corresponderende deel van het lichaam weer vrij stromen. Hierdoor vermindert pijn en stijfheid, afvalstoffen worden afgevoerd en de doorbloeding van het gehele lijf verbetert. Dit stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Klachten die kunnen verminderen na voetreflexmassage zijn bijvoorbeeld: spier-, gewrichts-, rug-, darm- en maagklachten, lucht- wegproblemen, menstruatiepijn, obstipatie, hoofdpijn, migraine, stress, emotionele disbalans, vermoeidheid, depressieve gevoelens, de overgang, hormonale schommelingen etc.”

Totale ontspanning


Jasmijn (74) uit Amstelveen kan dat beamen: “Samen met mijn man ga ik ongeveer eenmaal in de zes weken naar Lies Kerkstra voor een behandeling. Lies informeert eerst naar mijn  gezondheidssituatie en stemt de behandeling daarop af. De laatste keer dat ik bij haar kwam had ik last van een opgezette buik. De behandeling zorgde dat de obstipatie werd opgeheven en mijn opgezette buik verdween. Ik vind het heel prettig dat Lies altijd met aandacht en interesse naar me luistert. Ze informeert gedurende de behandeling of deze goed aanvoelt waardoor deze dan ook steeds op een fijne manier verloopt.” Echtgenoot Harm (80) heeft geen specifieke klachten, maar ervaart voornamelijk een totale ontspanning waarvan hij ook de dagen erna nog profiteert.