Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Voorjaar: tijd voor nieuwe aanplant

Afbeelding van Voorjaar: tijd voor nieuwe aanplant
Het is lente! Tijd om van uw tuin te genieten. Deze heeft in het voorjaar extra onderhoud nodig. De Tuinman maakt van uw tuin weer een kleurrijk paradijs.

Het is heerlijk om een tuin te hebben. Zeker nu het lente is met de zomer in het vooruitzicht. Om optimaal van uw tuin te kunnen genieten is deskundig onderhoud belangrijk. In deze tijd van het jaar brengt dat een aantal specifieke werkzaamheden met zich mee. ‘Sommige planten moeten in het voorjaar worden gesnoeid’, zegt hovenier André Prins van Greenspot Hoveniers. ‘Dat heeft niet alleen te maken met de bloeitijd, maar ook dat zij kunnen bevriezen als ze te vroeg worden gesnoeid. En het voorjaar is bij uitstek het seizoen voor nieuwe aanplant, zodat zij goed
kunnen aanslaan voordat het echt warm wordt.’

Milieuvriendelijk

Onderhoud van de vijver hoort bij het voorjaar-klaar maken van de tuin, evenals het onkruidvrij maken van gazon, borders en de rest van de tuin. ‘Wij gebruiken daarbij moderne, milieuvriendelijke technieken zoals een onkruidbrander’, vertelt André Prins. ‘En met het bemesten van de tuin worden planten sterker en bloeien ze beter. Verder reinigen we zo nodig het terras en de tuinmeubelen.’ André Prins komt altijd eerst langs voor een vrijblijvend gesprek. Alvorens aan de slag te gaan, maakt hij een offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent.