Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Samen digitaal

Wel willen meedoen met de digitale ontwikkelingen in de samenleving, maar soms niet precies weten hoe. Heeft u dit gevoel ook? Dan staat u niet alleen!

Digitaal vaardig

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: meer dan de helft van de 65-plussers voelt zich niet digitaal vaardig. Dat is lastig in een maatschappij waarin we steeds meer zaken niet meer via een telefoontje en briefje kunnen regelen, maar alleen online via het internet. Reuze makkelijk, zult u vaak horen. Maar voor wie best wil, maar niet weet waar te beginnen of voor wie vragen heeft over de digitale snelweg, kan de drempel hoog zijn.

DigiHulplijn 0800-1508

Veel ouderen die een digitaal apparaat bezitten, blijven rondlopen met vragen over videobellen, wachtwoorden, vreemde meldingen, veilig aankopen doen, gebruik van apps en downloaden van e-books. Dat hoeft nu niet meer. Bel de gratis DigiHulplijn!

“Met hulp van de DigiHulplijn heb ik mijn ov-kaart zo ingesteld dat mijn tegoed automatisch wordt opgewaardeerd. Nu kan ik zorgeloos op pad,” vertelt Loes (76) opgelucht. En Frans (78) is nooit meer de weg kwijt: “Voordat ik mijn smartphone had, heb ik tijdens het fietsen nog wel eens ergens moeten aanbellen om de weg te vragen. De medewerkers van de DigiHulplijn hebben me geholpen met het gebruiken van Google Maps. Ik kan nu altijd mijn weg terug naar huis vinden.” Toos (84) is alleenstaand. “Ik heb zelf geen kinderen, en daarom geen kleinkinderen. Mijn neven en nichten zijn ook gewoon druk met hun eigen leven. Dankzij de DigiHulplijn kan ik altijd iemand bellen die me kan helpen als ik er digitaal niet uitkom.”

Bij de DigiHulplijn zijn alle digitale vragen welkom over uw computer, laptop, mobiele telefoon en tablet. De DigiHulplijn is GRATIS van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-17.00 uur bereikbaar via 0800-1508. Bellen mag zo vaak als nodig. De betrouwbare en professionele medewerker helpt u snel op weg!

Heeft u een digitale vraag?

Bel gratis 0800 - 1508 op maandag t/m vrijdag tussen 9.00-17.00 uur

De DigiHulplijn is een gezamenlijk initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb, de Koninklijke Bibliotheek, VodafoneZiggo, ContactCare en de Alliantie Digitaal Samenleven.

Artikel uit Amstelring Plus 4 - november 2022