Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Mijd de huisstofmijt

Afbeelding van Mijd de huisstofmijt
We hebben de matras waar we op slapen, met zorg uitgekozen op kwaliteiten die een goede nachtrust garanderen. Een uitgave waar we het liefst jarenlang plezier van willen hebben. Dan is onderhoud van de matras geen overbodige luxe.

Huisstofmijtallergie

Het is geen prettige gedachte, maar in de gemiddelde matras leven ongeveer anderhalf miljoen huisstofmijten, ook in uw matras. De kleine spinachtige diertjes leven het liefst in het donker en voeden zich met huidschilfers. Ze gedijen in een temperatuur van zo’n 25 graden celsius en een hoge luchtvochtigheid. Huisstofmijten zijn niet te voorkomen, ze leven in iedere matras ongeacht kwaliteit of samenstelling. Schuim, latex, pocketveer of paardenhaar, het maakt voor hen geen verschil. De dode resten en uitwerpselen van de huisstofmijt in het matras, kunnen huisstofmijtallergie veroorzaken bij mensen. De klachten van deze allergie zijn divers, van het opstaan met een verstopte neus, niezen en hoesten en een loopneus, tot benauwdheid, jeuk aan ogen en huid en huiduitslag.

Weg met de huisstofmijt

Marc Berkeveld van MatrasCleaner maakt korte metten met de huisstofmijt. “Als we slapen, verliezen we bacteriën, speeksel, haren, huidschilfers, zweet en schimmels. Ideale omstandigheden voor de huisstofmijt. Gemiddeld leeft een huisstofmijt drie maanden, waarin ook eens ongeveer 300 eitjes worden gelegd. Een probleem, dat je in principe een keer per jaar het hoofd moet bieden, ” adviseert Marc, die als gecertificeerd specialist al zo’n 18 jaar ervaring heeft met de periodieke dieptereiniging van particuliere- en hotelmatrassen.

Hoe werkt het?

De matrasreiniger komt met de reinigingsmachine bij u aan huis; u kunt uw matras gewoon op bed laten liggen. Met een testreiniging van een klein gedeelte van het matras wordt de mate van vervuiling bepaald en de blootstelling aan allergenen getest. De reinigingsmachine genereert hoogfrequente trillingen waardoor vuildeeltjes in het matras worden losgetrild, verpulverd en afgevoerd door een vacuüm zuigsysteem met HEPA-filter. Het matras wordt daarna gedesinfecteerd met intensief UVC licht dat de aanwezige bacteriën, virussen, schimmels en sporen in het matras doodt. Het dubbelzijdige reinigingsproces duurt ongeveer 20 minuten en is geheel biologisch en vrij van chemicaliën. Afsluitend wordt met de Anti-huisstofmijt spray op natuurlijke basis, de onderhoudsbehandeling gegeven die u zelf ook maandelijks kunt toepassen. Een MatrasCleaner-waarborgzegel op uw matras garandeert een gereinigde matras.

Schimmel

Nergens slaap je zo lekker als in je eigen bed, vindt ook Desi Serrij. Zij schrok enorm van de schimmelplekken op haar matras, die na de verhuizing waren ontstaan. “Ik had een duur matras heel voordelig met korting kunnen kopen, maar kon er op korte termijn geen passende bedombouw bij vinden. Daarom besloot ik de matras tijdelijk in mijn nieuwe slaapkamer op de grond te leggen, tegen de muur van mijn doucheruimte. Ik was me er niet bewust van, dat dit geen ideale plek is voor een matras. Ook niet dat ik hiermee mijn gezondheid in gevaar bracht. Op een dag schrok ik enorm van de schimmelplekken op het matras waar ik inmiddels zo heerlijk op sliep. Gelukkig vond ik de Matrasreiniging aan huis en was de afspraak zo gemaakt. Marc heeft eerst mijn matras intern gereinigd en daarna de schimmel verwijderd. Het was een intensieve behandeling, maar alle schimmel is voorgoed verdwenen, mijn matras is weer brandschoon.”

Vlekken en plekken

Inmiddels heeft Marc al zoveel matrassen onder handen genomen dat hij ook niet meer opkijkt van een vlek of een plek. “Vlekken maken kan iedereen gebeuren. Het is juist fijn dat wij van uw matras weer die frisse, en aangename slaapplek kunnen maken, waar u gezond tot rust kunt komen.” Behalve schimmel kunnen ook vlekken worden verwijderd die zijn ontstaan na nachtelijke transpiratie, door urine- en bloedverlies, of morsen met koffie en thee tijdens een ontbijtje in bed. Met een biologisch afbreekbare methode worden niet alleen onaangename vlekken en geuren verwijderd, maar wordt ook de levensduur van het matras verlengd. Zo wordt het bed verschonen weer een feestje!

Artikel uit Amstelring Plus 2 - mei 2023