Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Voorkom klachten met een goede voetverzorging

Heeft u last van pijnlijke voeten, bijvoorbeeld door eelt of vervelende likdoorns? Verwen u thuis met een professionele pedicurebehandeling. Voor vermindering van voetklachten, ook bij diabetes en reuma.

“Pijn aan de voeten is te voorkomen door eenmaal in de zes tot acht weken uw voeten te laten verzorgen door een pedicure”, zegt Tae Jung, pedicure bij Mobella. “Een basisbehandeling van voetverzorging bestaat uit: knippen en frezen van teennagels, controleren van de nagelriemen, verwijderen van eelt en/of likdoorns, licht masseren/met crème insmeren van de voeten en u krijgt advies hoe u zelf uw voeten goed kunt verzorgen.”

Diabetes/reuma

“Soms verwijst de huisarts mensen die diabetes of reuma hebben naar ons door. De voetverzorging bij deze mensen verloopt niet heel anders, maar iemand met diabetes heeft vaak minder gevoel in de voeten en een slechte doorbloeding. Hierdoor voelen zij geen pijn en hebben ze niet in de gaten wanneer er wondjes aan de voeten ontstaan. De voeten van mensen met reuma zijn heel gevoelig en zij hebben eerder ontstekingen aan de gewrichten. Het is voor mensen met diabetes of reuma van extra belang de voeten regelmatig te laten controleren en verzorgen.”

Klachten voorkomen

“Bij het ouder worden ontstaan er vaak klachten aan voeten. Wie zich regelmatig door een pedicure laat behandelen, zorgt ervoor dat de klachten niet uit de hand lopen.”

Artikel uit Amstelring Plus 3 - augustus 2019