Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Verhuizen met maximale zekerheid

Afbeelding van Verhuizen met maximale zekerheid
Ontzorgen staat bij het professionele familiebedrijf Topmover P.A. van Rooyen hoog in het vaandel. Aan de hand van maatwerk, efficiënte planning en precisie verhuist het bedrijf uw inboedel goed georganiseerd naar uw nieuwe adres.

“Als u zich aanmeldt voor een verhuizing stellen wij voorbereidende vragen voorafgaand aan het intakegesprek”, vertelt Karen Silleman van verhuisbedrijf Topmover P.A. van Rooyen uit Uithoorn. “Op die manier komt de medewerker goed voorbereid bij u thuis op gesprek. Dat kunnen bijvoorbeeld de volgende vragen zijn: van welk huidig adres naar welke nieuwe woonplek gaat u verhuizen? Is dit de definitieve woonplek of gaat het om een tijdelijke woning? Het kan namelijk zijn dat u wacht op de oplevering van uw nieuwbouwhuis. Heeft u opslagruimte nodig? Op welke termijn gaat u verhuizen? Zijn er bijzonderheden, zoals kostbaarheden die op een speciale manier moeten worden verpakt? Om wat voor type woning gaat het: een appartement of een eengezinswoning? En soms oriënteren mensen zich en willen ze in eerste instantie alleen een richtprijs van de kosten voor een verhuizing.”

Persoonlijke aandacht

“Een verhuizing is vrijwel voor iedereen een stressvolle gebeurtenis”, gaat Karen verder. “Het is moeilijk om Verhuisservice persoonlijke bezittingen uit handen te geven. Wij hebben hier als geen ander ervaring mee. Ook met ouderen die al zestig jaar op hetzelfde adres wonen en naar een aanleunwoning of verzorgingshuis gaan. ensen moeten afscheid nemen van dierbare  spulletjes, dat is een emotioneel traject. Daarom is het fijn -als het maar even kan- dat er familieleden aanwezig zijn of iemand anders die de zaken behartigt. Soms is het iemand vanuit een zorginstelling die deze rol op zich neemt. Wij maken foto’s van de huidige situatie, zodat een kast die al zo lang op dezelfde plaats staat in de nieuwe situatie ook op dezelfde plaats komt te staan. Voor iemand die beginnend dementerend is, is herkenbaarheid heel belangrijk. Om daarop in te spelen, vragen wij om een plattegrond van de nieuwe woning. Op die manier kunnen we het huis zo veel mogelijk op dezelfde manier inrichten. Een kopie in het klein zeg maar. Als familieleden de inrichting van de woning zelf doen, is dat uiteraard prima. Maar we denken graag zo veel mogelijk mee.”

Zelf voorbereiden

“Onze verhuischecklist is een handig hulpmiddel. Na het intakegesprek ontvangt u deze checklist automatisch, zodat ook u zich goed kunt voorbereiden.” 

Speciale faciliteiten

“Als lid van de branchevereniging Erkende Verhuizers zijn wij uiteraard uitgerust met deugdelijk verhuismateriaal. Er zijn verschillende type dozen: de standaard verhuisdozen, verstevigde boekendozen en quick boxen. Dat zijn verhuisdozen die u zelf snel en eenvoudig in elkaar zet. Daarnaast zijn er speciale dozen voor dekbedden, planten en garderobes. In deze  garderobedozen, een minikastje met roede, kunt u uw kleding makkelijk ophangen om in het nieuwe huis direct eenvoudig weer uit te hangen.”

Materialen kopen

“Wilt u uw verhuizing zelf regelen en de materialen bij ons kopen, dan is dat geen probleem. We hebben de meest uiteenlopende solide verpakkingsmaterialen. Denk onder meer aan: inpakpapier, bubbeltjesplastic, tape, en de verschillende type verhuisdozen. Wij staan garant voor het materiaal dat wij als erkende verhuizers zelf ook gebruiken.”

Handyman

“Vindt u het lastig in uw nieuwe huis zelf schilderijen op te hangen, uw computer of televisie weer aan de praat te krijgen of de wasmachine aan te sluiten? Onze handyman regelt het allemaal voor u. De handyman is vakkundig, werkt efficiënt en is voor alles inzetbaar. Wilt u uw woning compleet ingericht hebben? Ook dat kunnen wij voor u regelen.”