Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Veilig en zeker op weg

Autorijden biedt veel vrijheid, maar wanneer u zich niet vertrouwd voelt met alle nieuwe verkeersregels of de verkeersdrukte is het zonde als u zich hierdoor beperkt in het autorijden. Volg een RijZeker-training Autorijden of Opfriscursus en ga weer vol vertrouwen de weg op.

“Vaak sluipt het er heel langzaam in dat mensen niet meer de weg op durven”, vertelt Marco Schilder van de ANWB Rijopleiding. “Sommigen durven bijvoorbeeld niet in het donker te rijden. Anderen vermijden drukke situaties, zoals de snelweg of steden. Zonde en echt niet nodig”, vindt Marco.

RijZeker-training Autorijden

Deze training is bedoeld voor mensen die een bepaalde situatie lang hebben vermeden. Bijvoorbeeld een rotonde rijden of het rijden op de snelweg. De instructeur haalt u thuis op in een schakelauto of auto met automaat, net wat u zelf gewend bent. Hij oefent met u de situaties die u hebt opgegeven.

Opfriscursus Autorijden

Wist u dat er in de afgelopen 15 jaar 40% van de verkeersregels is veranderd? En kent u deze ook allemaal? Het niet in acht nemen van het ‘puntstuk’ bijvoorbeeld, kan u een boete opleveren. Niet alleen borden en verkeersregels, maar ook rijtechnieken veranderen continu. Met een Opfriscursus Autorijden maakt u kennis met nieuwe verkeersregels en rijtechnieken!

Voor wie geschikt?

Beide cursussen zijn voor iedereen geschikt. De RijZeker-training geeft mensen meer zelfvertrouwen om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer. Na de Opfriscursus zijn mensen weer helemaal up-todate voor wat betreft de huidig geldende verkeersregels. Uiteraard zijn deze cursussen niet van invloed op het behoud van uw rijbewijs”, aldus Marco.