Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Van wens naar werkelijkheid

Een tuin goed verzorgen is best een tijdrovende klus. U kunt de tuinman eenmalig inhuren voor groot onderhoud of voor specifieke werkzaamheden, zoals het snoeien, onderhouden van de plantenborders en kappen van bomen en struiken. Maar u kunt een hovenier ook periodiek inschakelen.

“De meeste klanten die ik via Amstelring Ledenservice heb, zijn er al vanaf het begin en zijn heel trouw. Gemiddeld een tot twee keer per jaar onderhoud ik hun tuin”, vertelt André Prins van Greenspot Groenspecialisten. “Mensen kunnen contact opnemen als ze hun tuin gedaan willen hebben, maar ze kunnen er ook via een  onderhoudscontract voor kiezen hun tuin af en toe te laten opknappen. Dat kan bijvoorbeeld een- of tweemaal per jaar of dat u gedurende het jaar uw tuin helemaal aan ons overlaat. Vanzelfsprekend leggen we afspraken vast, zodat we conform uw wensen werken en u vooraf weet wat de kosten zijn.”

Mevrouw Van den Berg is ruim twintig jaar geleden in haar huidige woning in Nieuw-Vennep komen wonen en heeft haar tuin door André Prins laten ontwerpen en aanleggen. “Ik heb niet echt groene vingers en ik vind het fijn dat André mijn voor- en achtertuin bijhoudt.

De werkzaamheden variëren van snoeiwerk, onkruidvrij houden van mijn tuin en onderhoud van de bestaande beplanting of het aanbrengen van nieuwe beplanting. Voor nieuwe beplanting vraagt hij wat mijn wensen zijn, maar op zich vind ik alles snel goed, zolang het maar iets bloeiends is. Binnenkort brengt André sedum aan op het dak van mijn uitbouw. Dat laat ik onder meer aanbrengen vanwege isolatie en bescherming van de dakbedekking. André brengt vooraf een offerte uit waarbij de ledenkorting uiteraard in mindering wordt gebracht. Ik vind het heel prettig communiceren met hem. André stemt het werk altijd goed met mij af, is nauwkeurig en werkt netjes.”

Onkruidvrije tuin

André legt uit: “Voor onkruidvrije bestrating kunt u kiezen voor een onkruidwerend voegenzand. Bij een bestaande tuin is het wel nodig hiervoor alle tegels opnieuw te leggen. Er hoort namelijk een iets bredere afstand tussen de tegels te zitten, zodat er voldoende voegzand tussen de voegen kan worden aangebracht. Dit voegzand is gekleurd met biologische kleurstoffen die het milieu niet belasten. Bovendien is het voorzien van een coating, die in grote mate voorkomt dat onkruid kan ontkiemen.”

Milieuvriendelijk

“Inmiddels werken we niet meer met chemische middelen om onkruid te bestrijden, maar we gebruiken een hogedrukreiniger met stoom en heet water”, aldus André. “Verder werken we zo veel mogelijk duurzaam. Waar het kan hergebruiken we –gerecyclede- materialen, ook wat planten betreft. De combinatie tussen een groene tuin en waterbuffering wordt ook wel de ‘groen blauw tuin’ genoemd. Dit is eigenlijk de ultieme manier om gebruik te maken van de natuur. Normaliter valt de regen op het dak en loopt via de regenpijp naar de riolering. Wanneer de regenpijp op een infiltratievoorziening is aangesloten, kan het water bezinken in de bodem. Verder is biodiversiteit in een tuin belangrijk. Biodiversiteit houdt in dat er veel verschillende levende organismen van dieren en planten in de tuin voorkomen.

Vakkennis

Op de vraag waarin Greenspot Groenspecialisten zich onderscheidt van andere hoveniers legt André uit: “Wij zijn klantgericht, denken klantgericht en hebben vakkennis van groen. We leggen niet alleen een nieuw terras of tuinpad aan, maar we kunnen onderbouwd advies geven over welke planten, struiken of bomen u wel of niet kunt laten plaatsen. Een ideale tuin is in balans qua groen en gebruikersruimte en zeker toegespitst op de persoon. De tuin wordt functioneel ingericht voor wat je echt nodig hebt om te kunnen zitten en te recreëren. De rest van de tuin hoort naar ons idee zo veel mogelijk met beplanting te zijn ingericht. Hierbij kunt u denken aan groene erfafscheidingen, groene wanden, een schuur met  klimplanten, verrijdbare plantenbakken. Deze plantenbakken zetten we zodanig neer dat de klant wel ervaart dat hij de maximale ruimte heeft. En wilt u op een ander moment net dat plekje benutten, dan kunt u de plantenbak verrijden naar een plaats waar die niet in de weg staat.”

Klein werk

Klein tuinonderhoud omvat vier tot zes uur werk. Daaronder vallen werkzaamheden als schoffelwerk, maaiwerkzaamheden, het onkruidvrij maken of bemesten van het gazon, bestrating of terras schoonmaken. Groter werk zijn vanzelfsprekend werkzaamheden als snoeien van grote struiken, coniferen, hagen en bomen,een schutting aanleggen en het aanleggen en volledig renoveren van nieuwe en bestaande tuinen.

Vrijblijvend gesprek

Wilt u de tuinman inschakelen? De tuinman komt altijd eerst langs voor een vrijblijvend gesprek. Als u de tuin wilt laten doen, krijgt u eerst een offerte. Zo weet u precies waar u aan toe bent.