Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Koop of verkoop van uw auto zonder zorgen

Als onafhankelijke dienstverlener bemiddelt Automakelaar aan huis Tom Wesselingh bij de aan- en verkoop van uw auto. Samen met u gaat de Automakelaar aan de slag om de beste oplossing te vinden. Hierbij staat volledige ontzorging centraal.


Tom Wesselingh van Automakelaar aan huis in Mijdrecht maakte van zijn hobby zijn werk. “Voorheen werkte ik als automonteur en later als autoverkoper bij twee verschillende autodealers in Aalsmeer. Het beroep voor Automakelaar ontstond door mijn oma, zij zocht een nieuwe auto. Jarenlang reed zij in hetzelfde merk auto dat op een gegeven moment niet meer aan haar wensen voldeed. Ze vroeg mij of ik mee wilde kijken bij de aankoop van een nieuwe auto, want ik was de auto-expert. Met mijn verkoopervaring weet ik wat bij autobedrijven de financiële mogelijkheden zijn. Voor mijn oma had ik qua korting een superprijs voor een nieuwe auto geregeld. Via internet verkocht ik haar eigen auto. Zo had mijn oma twee financiële meevallers: een fraaie korting op de nieuwe auto en veel voordeel op de verkoop van haar ‘oude’ auto. Via mond-tot-mondreclame verwijzen mensen naar mij”, vertelt Tom trots.

Aankoop nieuwe auto

‘’Bij het kopen van een nieuwe auto is er veel keuze. Alle dealers afgaan kost veel tijd en door mijn ervaring kan ik vaak samen met u al een selectie maken zonder bij de dealers op bezoek te gaan. Dat bespaart een hoop teleurstellingen en tijd. Daarnaast weet ik de financiële mogelijkheden bij het kopen van een nieuwe auto. Hierdoor kan ik meestal een superdeal voor u maken waardoor ik mijzelf terugverdien. En het levert nog gemak en advies op ook. Ik kom eventueel bij u thuis of u komt naar mij. Contact per email of telefoon is natuurlijk ook vaak al een goede basis om de wensen te bespreken.’’

Verkoop gebruikte auto

Wat is de werkwijze wanneer iemand via Automakelaar aan huis zijn auto wil verkopen? “Allereerst laat ik u weten welke verkoopprijs ik verwacht te vragen voor uw auto en welk bedrag ik minimaal denk te behalen. Daardoor weet u vooraf wat u kunt verwachten. Deze richtlijn kan ik al geven na een telefoongesprek of e-mailcontact.’’

Presentatie op website

“Als u zich hierin kunt vinden en u mij de opdracht geeft om uw auto te koop aan te bieden, controleer ik de auto op de brug om te kijken in welke staat deze is. Ik maak een 360-graden foto van de auto die ik op mijn website plaats met een technische beschrijving. Met een 360-graden foto is de auto van alle kanten zichtbaar. Het duurt gemiddeld 40 dagen voordat ik een  gebruikte auto verkoop. Ik heb geen showroom. De verkopende partij kan in de auto blijven rijden, totdat ik bericht krijg dat iemand belangstelling heeft voor de auto. Dan komt deze auto naar de locatie in Mijdrecht, zodat de koper de auto kan bekijken en een proefrit kan maken. Mijn kosten zijn vast en transparant, dat is duidelijk en inzichtelijk. Een goede verkoopservice is waar ik voor sta.”