Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Hier moet je op letten als je een babyfoon gaat kopen

In de wereld van babyfoons is er tegenwoordig steeds meer mogelijk. Zoals een babyfoon met camera, een babyfoon die de temperatuur in de babykamer meet of een model met terugpraat functie. Welke eigenschappen van een babyfoon zijn nu echt belangrijk? Als je in ieder geval let op de volgende 5 punten zit je goed:

28 maart 2018 

1.   Bereik van de babyfoon

Wil je de ouderunit mee kunnen nemen als je bijvoorbeeld even naar buiten gaat? Let dan op het bereik van de telefoon, ofwel: de afstand die mogelijk is tussen de ouderunit en het basisstation. Met een babyfoon met wifi, een IP-camera of twee tablets of smartphones als babyfoon is het bereik natuurlijk onbeperkt, zolang er maar een goede wifi-verbinding is.

2.   Accu van de babyfoon

Een babyfoon die constant leeg is, werkt natuurlijk niet heel ontspannend. Let daarom ook op de accuduur van de babyfoon. Sommige babyfoons geven een signaal wanneer de batterij van de ouderunit of het basisstation bijna op is, zodat je nooit verrast wordt door een lege babyfoon.

3.   Geluid van de babyfoon

Babyfoons hebben een verschil in volume en de nauwkeurigheid waarin ze het geluid overbrengen. Bij sommige modellen wordt het geluid ook aangetoond in lampjes. Handig wanneer het bijvoorbeeld druk is in je woonkamer. Aan de hoeveelheid lampjes die er oplichten kun je dan zien hoe intensief het geluid is.

4.   Beeld van de babyfoon

Wil je niet alleen de geluiden van je baby in de gaten houden, maar ook het beeld? Dat kan met een babyfoon met camera. Belangrijk is daarbij om te letten op de grootte, de scherpte en de actualiteit van het beeld (hoe vaak deze ververst).

5.   Wel of niet snoerloze babyfoon

Ze bestaan nog: babyfoons die alleen werken wanneer ze zijn aangesloten op de elektriciteit. Je hoeft ze nooit op te laden, maar je kunt er ook niet de deur mee uit of makkelijk van kamer naar kamer lopen. Wil je de babyfoon graag constant in de buurt houden? Kies dan voor een snoerloze versie die werkt op batterijen.

Extra babyfoon opties

Babyfoonmerken komen met steeds meer extra mogelijkheden. Zo zijn er babyfoons waarmee je op afstand een slaapliedje of nachtlampje aan kunt zetten, of waarmee je de temperatuur in de slaapkamer kunt meten.

Babyfoon kopen

Heb je besloten waaraan jouw babyfoon moet voldoen? Bij Medipoint Thuiszorgwinkels vind je verschillende soorten babyfoons. Bestel eenvoudig in de webshop van Medipoint of kom langs voor advies in een van de Medipoint winkels.