Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.
Terug naar het nieuwsoverzicht

Buurtbieb en Holmtuin geopend in Hoofddorp

15 juli 2021
Fouad Sidali, wethouder in Haarlemmermeer opent de Buurtbieb en Holmtuin in Bornholm Hoofddorp
Op feestelijke wijze opende wethouder Fouad Sidali van de gemeente Haarlemmermeer op woensdag 14 juli 2021 de Buurtbieb en het bewonersparticipatieproject de Holmtuin. Bewoners uit de omliggende buurt gaan de tuin opbouwen en inrichten, op de groene weide aan de voorkant van woonzorgcentrum Bornholm van Amstelring.

Buurtbieb steeds populairder

De minibiebs zijn razend populair in Nederland. Een eenvoudige boekenkast, zomaar op straat, in de openbare ruimte. Iedereen die wil, kan een boek uitzoeken en mee naar huis nemen om te lezen. En andersom kan natuurlijk ook: boeken die u al gelezen hebt en kunt missen, laat u gewoon achter in de buitenboekenkast. Een aardig en laagdrempelig buurtinitiatief. Het is bovendien zeer milieuvriendelijk, omdat de papieren boeken een tweede of zelfs derde leven krijgen. En, mensen met een kleine beurs kunnen eindeloos gratis boeken lezen.

Nu staat er ook een buurtbieb op het terrein van woonzorgcentrum Bornholm in Hoofddorp. Deze buurtbieb is gemaakt door deelnemers van Dagbesteding op De Heimanshof. “De boekenkast was direct een succes”, vertelt een medewerker. “Binnen een week stond de kast al vol met boeken. Ik zie elke dag mensen tussen de boeken kijken.” 

Holmtuin, ook voor de buurt

De buurtbieb is onderdeel van een groter initiatief, namelijk het betrekken van inwoners van de Hoofddorpse wijk Bornholm bij de activiteiten, de mogelijkheden en het vrijwilligerswerk van het woonzorgcentrum. En vice versa natuurlijk. Zo staat er naast de minibieb bijvoorbeeld ook een informatiebord. Iedereen die wil , kan daar buurtinitiatieven, activiteiten en oproepen achterlaten. 

In de komende maanden wordt het veld naast de minibieb verder omgetoverd tot ontmoetingsplaats voor bewoners, bezoekers en buurtbewoners. Dit wordt gedaan door vrijwilligers; enthousiaste buurtbewoners die samen de Holmtuin tot een succes willen maken.

Wilt u meer informatie over de Buurtbieb of Holmtuin? Stuur dan een mail naar: beweegtuinbornholm@amstelring.nl.

Delen op social media: