Eigen Haard bij chronisch ziek

Verpleegkundige leest voor uit een tijdschrift in een verpleeghuis
  • Kundige zorgmedewerkers
  • Zelfstandig maar toch beschermd
  • In een levendige huis
Merkt u dat u door ouderdom of een ziekte niet meer zelfstandig thuis kunt wonen? Kom dan eens kijken in Eigen Haard. Er is volop aandacht voor mensen met bijvoorbeeld COPD, reuma, artrose of hartfalen. Ook na een CVA of botbreuk of als u rolstoelafhankelijk bent, is Eigen Haard een veilig huis om in te verblijven. U woont er beschermd en kunt u rekenen op liefdevolle zorg. Alles is dichtbij: leuke activiteiten en service op maat. U vindt u dit sfeervolle huis middenin Zwanenburg.

Wonen met een chronische ziekte of handicap

U kunt op 2 manieren met een lichamelijke aandoening in Eigen Haard wonen:

En, naast Eigen Haard liggen nog 82 zelfstandige seniorenwoningen. Ruime aanleunappartementen met alle gemak dichtbij. Verhuur van deze appartementen loopt via Woonzorg Nederland.

‘Als Zwanenburger voel ik me hier echt thuis.’
bewoner Eigen Haard

Adres
Sparrenlaan 1
1161 VE Zwanenburg
(020)497 54 44
Routebeschrijving

Zelfstandig wonen in het verpleeghuis

Zoveel mogelijk zelfstandig wonen in Eigen Haard is goed mogelijk. Er zijn 28 appartementen beschikbaar. Ze zijn met 30 vierkante meter overzichtelijk, comfortabel en veilig. U heeft er alles: een woonkamer, slaapkamer, badkamer en een kleine keuken. De appartementen zijn drempelvrij, dus geschikt voor uw rollator of rolstoel. Richt de woning in met uw eigen meubels en persoonlijke spullen, dan zult u zich er snel thuis voelen. 

Uw appartement ligt op de begane grond of op de eerste verdieping en is met de trap en de lift bereikbaar. Voordat u bij ons komt wonen bespreken we graag met wat u zelf kunt doen en welke ondersteuning u van ons nodig heeft. 

Beschermd wonen in het verpleeghuis

Wie iets meer zorg en begeleiding nodig heeft, is goed op zijn plek bij Beschermd Wonen Eigen Haard. Er zijn 8 appartementen beschikbaar. U heeft er een eigen kamer met badkamer, toilet en keukenblok. Maak het er huiselijk met uw eigen meubels en spullen. Naast de privacy van uw eigen kamer, is er een gezamenlijke huiskamer waar we overdag vaak te vinden zijn. We eten er samen en ondernemen er activiteiten. Laat u ons weten waar uw interesse naar uit gaat? Zodra het mooi weer is, maken we graag gebruik van het zonnige terras!

Huis van de Buurt

Zoekt u aanspraak en gezelligheid? Wilt u een potje biljarten of samen met anderen een hapje eten in het restaurant? Wie in Eigen Haard woont kan altijd gebruik maken van de faciliteiten en activiteiten in het Huis van de Buurt. 

Beschikbaarheid

Voor wonen in verpleeghuis van Eigen Haard kan een wachttijd zijn. Bekijk het overzicht met de wachttijden.

De zelfstandige appartementen op de 1e etage huurt u rechtstreeks van Woonzorg Nederland. De toewijzing van deze appartementen met zorg verloopt via Eigen Haard.

De verhuur van de seniorenwoningen naast Eigen Haard verloopt via Woonzorg Nederland

Wilt u snel meer informatie over wonen in Eigen Haard? Bel dan een Zorgexpert: 088 - 97 20 200.

Indicatie en kosten

U kunt in Eigen Haard komen wonen met een:

  • zorgprofiel 4 of 6, op somatische grondslag
  • zorgprofiel 5 met BOPZ

Bij het aanvragen van een indicatie zijn we u graag van dienst. Aarzel niet om ons hierover te bellen.

Heeft u een ander zorgprofiel? Check welke locatie het beste bij uw zorgprofiel past: zorgprofiel per locatie.

Kosten

Voor wonen in Eigen Haard berekent het Centraal Administratiekantoor (CAK) uw eigen bijdrage. Lees hier meer over kosten verpleeghuis.

In de 14 zelfstandige appartementen op de eerste van Eigen Haard zijn wonen en zorg gescheiden. De woningen zijn in beheer van een woningbouwvereniging. U betaalt maandelijks huur en servicekosten. Huursubsidie is mogelijk als u daarvoor in aanmerking komt.

Zorgarrangementen

Of u nu zelfstandig met zorg of beschermd woont in het verpleeghuis, u kunt bij Eigen Haard terecht voor verschillende zorgarrangementen. In Eigen Haard kunt u uw zorg en verblijf op verschillende manieren financieren. Ook is het mogelijk om bij te betalen voor extra diensten, zoals extra fysiotherapie. Vraag het zorgteam naar de mogelijkheden.

Rondleiding en aanmelden

Wilt u een rondleiding in Eigen Haard? De eerste woensdag van iedere maand kunt u van 16.00 tot 19.00 uur langskomen voor informatie over het wonen in Woonservicecentrum Eigen Haard. Maak hiervoor een afspraak bij de servicecoördinator op nummer: 06-23 35 61 21, bel naar het Huis van de Buurt: (020) 497 54 44. Of stuur een mail.

Wilt u eerst meer weten over de woonmogelijkheden? Onze Zorgexperts helpen u graag, ook bij het regelen van een zorgindicatie. Bel: 088 - 97 20 200. Of stuur een mail.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!