Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Gesloten: Verpleeghuis De Drie Hoven

Foto van appartementengebouw met zonneschermen
De Drie Hoven is rond 1971 gebouwd als verzorgingshuis. Sinds de afschaffing van de AWBZ krijgen alleen verpleeghuiscliënten een Wlz-indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dat zijn kwetsbare ouderen die beschut of beschermd dienen te wonen met dag en nacht intensieve zorg of dementiezorg. Het gebouw van De Drie Hoven is daar niet geschikt voor (te maken). Daarom is besloten om uit het gebouw De Drie Hoven te vertrekken, met als einddatum 31 december 2019. Het is daarom niet meer mogelijk om in De Drie Hoven te komen wonen.

Zoekt u een verpleeghuis in Amsterdam?

Bekijk hier alle zorglocaties van Amstelring.

Nieuwsbrieven aangekondigde sluiting De Drie Hoven

In juli 2017 krijgen bewoners, eerste contactpersoon, familie, medewerkers en vrijwilligers van De Drie Hoven voor het eerst te horen dat de toekomstbestendigheid van het pand onderwerp van gesprek is. Vier toekomstscenario’s zijn intensief onderzocht, besproken en berekend. Op 12 maart 2018 valt het definitieve besluit om te vertrekken uit het gebouw De Drie Hoven. Hier vindt u alle nieuwsbrieven over de aangekondigde sluiting van De Drie Hoven.  

VPRO documentaire

Vanaf maandag 11 maart 2019 is via de website van de VPRO een 8-delige documentaire te zien over ouderen in het Amsterdamse verzorgingshuis De Drie Hoven. Lees hier meer over deze VPRO documentaire.