Verpleeghuis De Drie Hoven

Afbeelding van Verpleeghuis De Drie Hoven
  • Veel activiteiten
  • Vriendelijk en zorgzaam
  • Levendige omgeving
De Drie Hoven is rond 1971 gebouwd als verzorgingshuis. Sinds de afschaffing van de AWBZ krijgen alleen verpleeghuiscliënten een Wlz-indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dat zijn kwetsbare ouderen die beschut of beschermd dienen te wonen met dag en nacht intensieve zorg of dementiezorg. Het gebouw van De Drie Hoven is daar niet geschikt voor (te maken). Daarom is besloten om uit het gebouw De Drie Hoven te vertrekken, met als einddatum 31 december 2019.

Nieuwsbrieven aangekondigde sluiting De Drie Hoven

In juli 2017 krijgen bewoners, eerste contactpersoon, familie, medewerkers en vrijwilligers van De Drie Hoven voor het eerst te horen dat de toekomstbestendigheid van het pand onderwerp van gesprek is. Vier toekomstscenario’s zijn intensief onderzocht, besproken en berekend. Op 12 maart 2018 valt het definitieve besluit om te vertrekken uit het gebouw De Drie Hoven. Meer informatie.

Bekijk onze woonzorglocaties.

Prettig wonen een groene en levendige wijk

De Drie Hoven ligt samen met 3 andere gebouwen in ‘De Bouwmeester’. Dat is een beschutte omgeving met een gezamenlijke grote en besloten binnentuin die zorgt voor een oase van rust.

Zelf uw dag invullen

Knusse appartementen en gezellige ontmoetingsplekken, De Drie Hoven is levendig en huiselijk. Een muzikaal optreden in het restaurant, creatieve activiteiten en gymnastiek, er is altijd wel wat te doen. Privacy en rust vindt u in uw eigen appartement. Kies zelf hoe u uw dag wilt invullen.

‘Mijn vrouw woont hier nu 5 maanden. Toen we De Drie Hoven binnenkwamen voelde het meteen goed. Iedereen kent elkaar, het voelt als familie.‘

Echtgenoot van bewoonster De Drie Hoven

Adres
Louis Bouwmeesterstraat 377
1065 NS Amsterdam
(020) 449 72 72
Routebeschrijving

Even naar buiten

Houdt u ook zo van de buitenlucht? Aan de voorkant van De Drie Hoven ligt een terras. Bij mooi weer kunt u er heerlijk van de zon genieten. Aan de andere kant van het gebouw hebben we een grote visvijver met karpers, voor de visliefhebbers. Daar is ook de gezamenlijke binnentuin, met wandelpaden. En in huis ligt op de derde en vierde etage een overdekt terras.

Elkaar leren kennen

U bepaalt zoveel mogelijk zelf hoe u uw dag indeelt en wat u wilt doen. We horen graag uw wensen en willen u echt leren kennen. U kunt rekenen op onze aanwezigheid, dag en nacht. We werken met vaste teams, zodat u steeds vertrouwde gezichten ziet.

Veel aanbod in activiteiten

Yoga, sport en spel, zingen, spelletjes, wat vindt u leuk om te doen? Het aanbod aan activiteiten in De Drie Hoven is groot. Ook de Beautysalon is er een paar keer per week. Nagels lakken, scheren, een lekker geurtje op, als bewoner wordt u even vertroeteld.

Winkelcentrum Sierplein dichtbij

Houdt u ervan om naar buiten te gaan? Stadspark Osdorp en de Sloterplas liggen dichtbij. Ook winkels zijn in de buurt. Op steenworp afstand ligt het Sierplein. Daar is elke woensdag een levendige markt, die in 2015 uitgeroepen werd tot leukste markt van Nederland.