Het Hoge Heem bij dementie

Bloemschikken als dagbesteding voor oudere vrouwen met dementie
  • Kleinschalig en beschermd
  • Met oprechte aandacht
  • En betrokken families
Bij dementie is een veilige omgeving met aardige mensen een goede basis. U vindt in Groepswonen Het Hoge Heem liefdevolle zorg, gezelligheid en aandacht. We willen u graag goed leren kennen. Ritme in de dag en bekende gezichten: hopelijk voelt u zich thuis bij Het Hoge Heem in Uithoorn.

Het Hoge Heem: veilig wonen bij dementie

In Het Hoge Heem heeft u een eigen gestoffeerde zitslaapkamer. Als u wat meubels en persoonlijke spullen meeneemt, kunt u het naar eigen smaak inrichten. Samen met ongeveer 7 andere mensen woont u in één van de 8 groepswoningen. Wie graag rondloopt is hier goed op zijn plaats, want dat kan prima in de gezellig ingerichte gangen. Goed om te weten dat er in uw kamer bewegingssensoren zijn, voor een veilig gevoel in de nacht.

Samenzijn

Er zijn 8 woongroepen. De ruime gemeenschappelijke woonkamer deelt u met uw medebewoners. Het doet denken aan vroeger, want de woonkamer is ingericht met nostalgische meubels, schilderijen, een piano en houten kasten. Overdag zijn we hier vaak te vinden voor de gezelligheid en om alledaagse activiteiten te ondernemen. Ook eten we hier samen.

We willen u graag goed begeleiden

We willen u graag beter leren kennen en vragen de hulp van uw familie daarbij. Laat ons weten wat voor u belangrijk is, hoe uw leven tot nu toe was, waar uw hart naar uit gaat. Als u behoefte heeft aan structuur, ondersteunen we u daarbij. U kunt rekenen op onze aanwezigheid, dag en nacht. We werken met vaste teams, zodat u steeds vertrouwde gezichten ziet.

Adres
Wiegerbruinlaan 29
1422 CB Uithoorn
(0297) 51 95 20
Routebeschrijving

Bezig zijn is fijn

In Het Hoge Heem sluiten we zoveel mogelijk aan op wat u fijn vindt om te doen. Samen met familie en vrijwilligers organiseren we bezigheden, zoals zingen en gymnastiek. Hulp van uw familie en vrienden is alle dagen welkom, want zij kennen u tenslotte het beste.

Reminiscentie: herinneringen ophalen

Via voorwerpen van vroeger herinneringen ophalen. Dat noemen we reminiscentie. Samen spullen van vroeger bekijken en vasthouden, zoals oude theebusjes, een wasbord, radio, koffiemolen, een hangklok… Dat levert mooie momenten van contact op. Vraag naar onze kamer met reminiscentie spullen.

‘Met pijn in mijn hart moest ik mijn vrouw hier naar toe brengen. Het ging niet meer. Iedereen moest er erg aan wennen, ook onze dochters. We werden gelukkig goed opgevangen en hebben er nu vrede mee dat ze hier woont.’
dhr Postma
Wachttijden

Voor wonen in Het Hoge Heem kan een wachttijd zijn. Bekijk het overzicht met de wachttijden Wilt u snel meer informatie over wonen in Het Hoge Heem? Bel dan een Zorgexpert: 088 - 97 20 200.

Indicatie en kosten

U kunt in Het Hoge Heem komen wonen met een:

  • zorgprofiel 5 & 7 met BOPZ bij dementie
  • zorgprofiel 4 & 6 op somatische grondslag
  • zorgprofiel ELV laag
  • WMO bij dagbesteding

Bij het aanvragen van een indicatie zijn we u graag van dienst. Aarzel niet om ons hierover te bellen.

Heeft u een ander zorgprofiel? Check welke locatie het beste bij uw zorgprofiel past: zorgprofiel per locatie.

Voor wonen in een verpleeghuis of groepswoning berekent en int het Centraal Administratiekantoor (CAK) uw eigen bijdrage. Lees meer over kosten verpleeghuis.

Rondleiding en aanmelden

Wilt u een kijkje nemen in Het Hoge Heem? Of meer weten over wat er mogelijk is? Onze Zorgexperts helpen u graag, ook bij het regelen van een zorgindicatie. Bel: 088 - 97 20 200. Of stuur een mail.

Rondleiding aanvragen?

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Wij helpen u graag!