Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Een diëtist bij u in de buurt

Bloemen en struiken in een binnentuin
Heeft u een vraag over voeding, bijvoorbeeld bij diabetes of verandering in gewicht? Ook als u thuis woont helpen de Amstelring-diëtisten u graag met professioneel advies en begeleiding. Ook zonder verwijzing bent u welkom.

U vindt de diëtisten van Amstelring in: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Hoofddorp, Nieuw Vennep, Ouderkerk aan de Amstel en Zwanenburg. Al onze diëtisten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. En we hebben met alle zorgverzekeraars een contract.

Hulp van een diëtist nodig?

Vaak wordt de hulp van een diëtist ingeschakeld bij:

 • Diabetes mellitus
 • Zwangerschapsdiabetes
 • Hart- en vaatziekten (te hoog cholesterol en hoge bloeddruk)
 • Maag- en darmklachten
 • Bariatrische chirurgie
 • Ondergewicht en ongewenst gewichtsverlies
 • Overgewicht
 • Voedingsallergieen- en intoleranties

Voedingsadvies aan ouderen

Is er sprake van dementie? Of heeft u behoefte aan voedingsadvies na een CVA? Onze diëtisten zijn gespecialiseerd in voedingsadvies aan ouderen.  

Hoe werkt de diëtist?

Samen kijken we naar uw omstandigheden, wensen, behoeftes en doelen. Een voedingsadvies is altijd een advies op maat. Belangrijk is, dat u zich prettig voelt en u zich er goed bij gaat voelen. Wij stellen uw vragen en opmerkingen daarom dan ook zeer op prijs.
De eerste afspraak duurt meestal zo’n 45 minuten en een vervolgafspraak duurt 15-30 minuten. Het aantal gesprekken bepalen we samen.

Contact met een diëtist

 • Bel 088- 9720234 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur)
 • Mail ons centraal behandelsecretariaat: cbs@amstelring.nl

Waar vindt u de Amstelring diëtisten?

De Amstelring-diëtisten houden spreekuur op verschillende locaties. Kijk bij 'Spreekuurlocaties' welke locatie bij u in de buurt is. Is het voor u moeilijk om naar één van onze locaties te komen? Bijvoorbeeld omdat u slecht ter been bent? Vraag dan bij uw huisarts om een indicatie 'huisbezoek'. Dan komt de diëtist bij u thuis op bezoek.

De kosten

Als u een diëtist raadpleegt, heeft u recht op 3 uur vergoeding vanuit de basisverzekering. Voor de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico. Wanneer uw zorgkosten het bedrag voor het wettelijk verplichte eigen risico overstijgen, betaalt de verzekering de diëtist volledig.

Neemt u op verwijzing van uw arts deel aan een ketenzorgprogramma voor diabetes, longziekten (COPD) of hart- en vaatziekten (CVRM)? Dan worden alle kosten vergoed en vallen deze niet onder het wettelijk verplichte eigen risico.

Heeft u meer dan 3 uur dieetbehandeling nodig? En bent u aanvullend verzekerd? Check of uw zorgverzekeraar vanuit de uw aanvullende zorgverzekering vergoeding geeft voor dieetadvies.

Kwaliteitsregister Paramedici

Logo

Heeft u een vraag aan een diëtist?

Wilt u meer weten over de kosten, vergoeding of de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op:

 • Bel 088- 9720234 (op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur)
 • Of mail naar ons centraal behandelsecretariaat: cbs@amstelring.nl