De Makroon bij chronisch ziek

Afbeelding van De Makroon bij chronisch ziek
  • Wonen in moderne omgeving
  • Een fijne sfeer
  • Professionele verzorging
Fris, ruim, licht. Wie verpleeghuis De Makroon binnenloopt voelt meteen de optimistische sfeer. U ziet een moderne omgeving die niet oogt als klassiek verpleeghuis. Wie door ouderdom of lichamelijke aandoeningen niet meer zelfstandig thuis kan wonen vindt hier een optimale mix van privacy, goede zorg en gezelligheid.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Met een ziekte veilig wonen in De Makroon

Zoekt u goede zorg in een uitstekend huis omdat u door ouderdom of een ziekte niet zelfstandig kunt wonen? Heeft u bijvoorbeeld reuma, COPD, hart- en vaatziekten, de ziekte van Parkinson, artrose, diabetes of een combinatie van aandoeningen? Kom dan veilig en goed verzorgd wonen in verpleeghuis De Makroon. Dat kan op 2 manieren:

‘Toen ik alleen woonde had ik bijna nooit contact met mensen. Hier kan ik handwerken, tekenen en praten met de anderen.’
Bewoonster van De Makroon

Bewoners en familie over De Makroon

Adres
Nieuwe Passeerdersstraat 6
1016 XP Amsterdam
(020) 756 11 00
Routebeschrijving

Overzichtelijke appartementen bij complexe aandoeningen

Als uw aandoening complexe verzorging nodig heeft, is er een overzichtelijk appartement voor u beschikbaar. Dertig vierkante meter ruimte met een eigen badkamer die u kunt inrichten met uw eigen spullen. Geniet van de privacy en kom bijvoorbeeld naar de gezamenlijke woonkamer voor aanspraak en gezelligheid. We eten er samen en u kunt er deelnemen aan activiteiten of individueel met iets bezig zijn.

Ruime appartementen bij iets lichtere lichamelijke aandoeningen

Heeft u minder intensieve zorg nodig, dan is er een ruim appartement voor u. Met vierenzestig vierkante meter is het ruim opgezet met een woonkamer, open keuken, slaapkamer en badkamer. U kunt het volledig inrichten om er zo uw plek van te maken.

Een goed team

Deskundige zorg en begeleiding, dat is waar u op kunt rekenen in De Makroon. Ook als het gaat om intensieve zorg en medische of paramedische behandeling. We zijn dag en nacht aanwezig en werken met vaste teams, zodat u steeds dezelfde vertrouwde gezichten ziet. Samen bespreken we uw vragen en wensen. Misschien vindt u het prettig als we voor uw verhuizing bij u thuis komen om u beter te leren kennen. Laat ons weten wat voor u belangrijk is.

Betrokken zijn met elkaar

Aandacht geven, betrokken zijn, dat vinden we belangrijk. Wie bij ons verblijft, wordt gehoord en gezien. U bepaalt zoveel mogelijk uw eigen koers. Wij behandelen u met respect en hebben waardering voor uw levensstijl en achtergrond. Hopelijk kunt u uw levensstijl zoveel mogelijk voortzetten. Uw familieleden, vrienden en kennissen zijn van harte uitgenodigd om samen met ons gezelligheid te scheppen en kleine taken op te pakken.

Voor ieder wat wils

Een waardevolle dag bestaat uit meer dan alleen verzorging. Wilt u bezig zijn, kennis opdoen en iets nieuws meemaken? In De Makroon kan dat allemaal. Samen met vrijwilligers zetten we activiteiten op die creatief zijn en vernieuwend.

We delen de entree van De Makroon met mensen die in het gebouw een zelfstandig appartement van de eigenaar huren. Die mensen en hun bezoekers zult u tegenkomen bij de entree aan de Nieuwe Passeerdersstraat. Verpleeghuis De Makroon huurt één verdieping in het gebouw.

Beschikbaarheid

Voor wonen in De Makroon kan een wachttijd zijn. Bekijk het overzicht met de wachttijden. Wilt u snel meer informatie over wonen in De Makroon? Bel dan een Zorgexpert: 088 - 97 20 200.

Indicatie en kosten

U kunt in De Makroon komen wonen met een:

  • zorgprofiel 5 bij dementie
  • zorgprofiel 6 op somatische grondslag

Bij het aanvragen van een indicatie zijn we u graag van dienst.

Heeft u een ander zorgprofiel? Check welke locatie het beste bij uw zorgprofiel past: zorgprofiel per locatie. Voor wonen in een verpleeghuis of groepswoning berekent en int het Centraal Administratiekantoor (CAK) uw eigen bijdrage. Lees meer over kosten verpleeghuis.

Rondleiding en aanmelden

Wilt u een kijkje nemen in De Makroon? Of meer weten over wat er mogelijk is? Onze Zorgexperts helpen u graag, ook bij het regelen van een zorgindicatie. Bel: 088 - 97 20 200. Of stuur een mail.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!