Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Revalideren in Leo Polak

Mannelijke verzorgende kijkt naar oude vrouw met breiwerk en bol wol
  • Revalidatie voor ouderen
  • Goede begeleiding
  • Herstellen en aansterken
Aansterken en revalideren, dat gebeurt in verpleeghuis het Leo Polak. Wie na een operatie, behandeling of ongeval niet naar huis kan, krijgt in het Leo Polak professionele hulp. Het gaat om speciaal op ouderen gerichte revalidatie. U verblijft bij ons, oefent en komt weer helemaal op krachten.

Na een operatie of behandeling revalideren

Revalidatie kan nodig zijn na een heupoperatie, ongeval of behandeling in het ziekenhuis. Bent u al wat ouder en kwetsbaar, dan is de revalidatieafdeling van het Leo Polak er speciaal voor u. Wij weten dat revalideren bij het ouder worden wat extra aandacht vraagt. Samen met u werken we aan een zo optimaal mogelijk herstel.

Opnieuw iets aanleren

Revalideren betekent herstellen en handelingen opnieuw leren. U leert misschien weer om iets vast te pakken, te lopen, praten, uzelf te wassen en aan te kleden. Aan het begin maken we in overleg met u een behandelplan. Daarin staat welke behandeling nodig is en bij uw situatie past. Dat kan bijvoorbeeld fysiotherapie zijn, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, muziektherapie of maatschappelijk werk. Therapie helpt ook als u moet leren omgaan met beperkingen die blijvend zijn.

Eenpersoonskamer

U verblijft in een eenpersoonskamer Er is een gezamenlijke huiskamer met keuken. Overdag zijn we daar vaak te vinden voor een activiteit of om een praatje met elkaar te maken.

Leuke activiteiten om aan mee te doen

Sociale contacten en op een leuke manier met iets bezig zijn horen er ook bij. Er worden in het Leo Polak allerlei activiteiten georganiseerd. We maken het u verder makkelijk om zelfredzaam te zijn, in ons huis vindt u een winkeltje, kapsalon, restaurant, een fijne binnentuin en nog veel meer.

Adres
Saaftingestraat 8
1069 BW Amsterdam
(020) 756 25 00
Routebeschrijving

Geriatrische revalidatie

De artsen, paramedici, verzorgenden en verpleegkundigen van Leo Polak zijn gespecialiseerd in geriatrische revalidatie (GRZ). Dat is speciaal op ouderen gerichte revalidatie:

  • na een nieuwe heup, knie of andere orthopedisch chirurgische ingreep
  • na een ongeluk of val (trauma)
  • na een behandeling
  • na een operatie

Samen doen

Betrokkenheid van familie en vrienden kan een grote hulp zijn. Bovendien leren zij uw (tijdelijke) beperkingen kennen. Ze krijgen inzicht in hoe ze u het beste kunnen ondersteunen of stimuleren en ze zien de voortgang. Ook samen oefenen kan een goede aanvulling zijn op het revalidatieprogramma.

'Na een hartklepoperatie ging ik naar Leo Polak. Bij de fysio hebben ze me flink laten trainen, ha ha. Maar erg lieve mensen allemaal.'
Revalidant in Leo Polak

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!