Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Professionele hulp binnen handbereik

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daarbij is het belangrijk dat u zich veilig voelt in uw huis. De dienst personenalarmering helpt u daarbij. Met één druk op de knop kunt u hulp vragen als er iets aan de hand is. Zo heeft u dag en nacht een gerust gevoel.

Amstelring Ledenservice werkt samen met Stichting ATA (Alarmering Thuiszorg Amsterdam), een onafhankelijke landelijke organisatie met een kwaliteitskeurmerk. Deze organisatie kan voor iedereen personenalarmering verzorgen. ‘Veel van onze klanten zijn ouderen’, vertelt Frangeska Hosé van ATA. ‘Zij hebben bijvoorbeeld rug- of knieklachten waardoor zij een verhoogd risico hebben om te vallen. Maar we hebben ook jonge mensen onder onze klanten, waaronder mensen met epilepsie of een spierziekte.’ Of mensen die geen familie meer hebben en toch de geruststelling willen hebben op iemand terug te kunnen vallen als er iets aan de hand is.’ 

Eenvoudig aanvragen

Het aanvragen van personenalarmering is eenvoudig. U belt met Amstelring Ledenservice waarna de dienst Personenalarmering u terugbelt. Vervolgens maakt u een afspraak met de monteur die het alarmapparaat in uw woning komt installeren. Als u kiest voor een abonnement op alarmopvolging neemt de monteur een reservesleutel mee, zodat de alarmopvolgers bij alarm naar binnen kunnen om hulp te verlenen. Afhankelijk van uw wens krijgt u een pols- of een halszender. U bent nu zeven dagen per week, 24 uur per etmaal, verzekerd van professionele hulp wanneer nodig.

Onwel geworden of gevallen

U hoopt natuurlijk dat het niet nodig is de alarmering in te schakelen. Maar stel, u bent onwel geworden of gevallen. ‘Zodra u op de zender drukt komt er via het alarmapparaat een spreek-luister-verbinding tot stand’, legt Frangeska Hosé uit. ‘Wij vragen wat er aan de hand is. Reageert u niet, dan proberen wij u telefonisch te  bereiken. Als u niet opneemt nemen wij contact op met uw mantelzorger of komt een van onze alarmopvolgers (degene die reageert op uw oproep of een hulpverlener  die naar u toe komt) naar u toe. Dat is afhankelijk van wat wij van tevoren met u hebben besproken. Uw wens bepaalt wie wij als eerste bellen.’ In veel gevallen zullen de alarmopvolgers u zelf kunnen helpen. Als u bent gevallen helpen zij u overeind en stellen u gerust. Is er iets ernstigs aan de hand, zoals een hersen- of hartaandoening,
dan regelen de alarmopvolgers een ambulance. Zij zijn opgeleid om de situatie snel in te schatten.

Tevreden klanten

Drukt u per ongeluk op de zender en veroorzaakt u zo ‘loos alarm’? ‘Dat is helemaal niet erg’, lacht Frangeska. ‘Dan weten we in elk geval zeker dat u de zender gebruikt  en deze niet ergens op een tafeltje ligt. Onze klanten zijn over het algemeen heel tevreden en waardeerden onze dienstverlening onlangs nog met een 8,2.’ Voordeel van de Personenalarmering is dat u ondanks mogelijke beperkingen langer zelfstandig kunt blijven wonen. Diverse verzekeringen bieden zelfs korting op personenalarmering. Informeer bij uw verzekering naar de mogelijkheden.