Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Oncologische zorg

Afbeelding van Oncologische zorg

Oncologische zorg

Wie zijn deze specialisten? 

Oncologie verpleegkundigen die werkzaam zijn in het oncologieteam en de aandachtsvelders oncologie die verbonden zijn bij het oncologie gilde. 

Voor welke zorg kunt u de specialisten inschakelen?

Als iemand de diagnose kanker krijgt, is dat voor hem/haar en naasten een ingrijpende gebeurtenis. Tijdens de behandeling komt er vaak veel op hen af. Onze verpleegkundigen kunnen de cliënt ondersteunen in deze moeilijke periode. De verpleegkundigen hebben een speciale oncologie-training gevolgd en worden daarnaast geadviseerd door een oncologieverpleegkundige van Amstelring Wijkzorg. De wijkverpleegkundige met extra training kunnen ook worden gevraagd vanuit het ziekenhuis om continuiteitsgesprekken uit te voeren 

Bij Amstelring Wijkzorg werken alle verpleegkundigen met elkaar samen. Zij komen regelmatig bij elkaar om kennis en ervaring te delen.

De verpleegkundigen kunnen zich richten op:

  • lichamelijke klachten van de cliënt
  • het bieden van ADL zorg
  • uitvoeren van verpleegtechnische handelingen
  • wondgenezing
  • het toedienen van systeemtherapie thuis
  • begeleiding van de cliënt en zijn/haar naasten in het ziekteproces

Onze oncologieverpleegkundigen dragen hun kennis en kunde over aan de wijkteams binnen Amstelring Wijkzorg om daarmee de kwaliteit van leven te bevorderen van de oncologie cliënt.

De verpleegkundigen werken altijd samen met de huisarts of medisch specialist. De teams zijn dagelijks bereikbaar om, indien mogelijk, de gevraagde zorg te leveren.

Contact met de specialisten 

oncohuisbezoek@amstelringwijkzorg.nl