Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Scheiden Wonen Zorg regelen

Bij een chronische ziekte, handicap of dementie is het soms niet meer mogelijk om zelfstandig thuis te blijven wonen. U kunt er dan voor kiezen om te verhuizen naar een groepswoning of zorgwoning waarbij u de woonlasten (huur en servicekosten) apart betaalt.
scheiden-wonen-zorg-regelen-(1).jpg
In deze groepswoningen of verpleeghuizen is altijd 24 uurs verzorging aanwezig en meestal wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten. 

Amstelring heeft 6 huizen die geheel of gedeeltelijk werken volgens het principe Scheiden Wonen en Zorg. Dat zijn in Amsterdam: JatopaNoordhollandstraat,  en Wolbrantskerkweg. In Aalsmeer: Gloxinia. In Uithoorn: Het Hoge Heem. In Zwanenburg: Eigen Haard


Scheiden Wonen Zorg

Scheiden Wonen Zorg is vooral op financieel en administratief gebied anders dan het klassieke verpleeghuis of verzorgingshuis:
  • Bij een groepswoning huurt u een eigen appartement bij een andere partij dan de zorginstelling, bijvoorbeeld een woningcorporatie. De huur en eventueel bijbehorende servicekosten betaalt u zelf aan de verhuurder. Bij een verpleeghuis wordt het verblijf betaald vanuit de zorgindicatie.
  • Bij Scheiden Wonen en Zorg wordt de zorg net als bij een verpleeghuis betaald vanuit de zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Deze zorg wordt geleverd middels een indicatie Volledig pakket Thuis. Voor de zorg betaalt u aan het CAK een eigen bijdrage (categorie laag). 
  • Bij Scheiden Wonen en Zorg betaalt u aan de zorginstelling per maand een bedrag voor kosten levensonderhoud. Hieronder vallen onder meer kosten voor wassen, telefoonabonnement, reperaties en verzekeringen voor de woning, water, gebruik gemeenschappelijke ruimte en schoonmaakartikelen. De hoogte van het bedrag kan per huis verschilllen. 


Indicatie voor de zorg

Om te kunnen wonen in een huis volgens principe Scheiden Wonen en Zorg heeft u ook altijd een indicatie vanuit de Wlz. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Een van onze zorgbemiddelaars kan u hierbij helpen, onderaan deze pagina vindt u de contactgegevens. 


Contact

Wilt u weten welke mogelijkheden er voor u zijn? Onze zorgbemiddelaars staan voor uw klaar. Zij kunnen u helpen bij het aanvragen van een indicatie. En een rondleiding of kennismaking voor u organiseren.

Bel:  088 - 97 20 200 (lokaal tarief) en u wordt doorverbonden met een zorgbemiddelaar.
Of neem per mail contact op met een zorgbemiddelaar.