Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Modulair Pakket Thuis

Het Modulair Pakket Thuis (MPT) is een pakket aan zorg dat u samen met uw zorgaanbieder(s) samenstelt. Dit pakket is opgebouwd uit verschillende modules. Deze modules komen overeen met de verschillende soorten zorg die de Wet langdurige zorg (Wlz) kent.
Zo kunt u bijvoorbeeld een combinatie maken van verpleging, verzorging, begeleiding thuis en/of dagbesteding. Een MPT krijgt u als u niet het volledige zorgaanbod van een instelling nodig heeft of de zorg niet geheel zelf via een persoonsgebonden budget wilt organiseren
 
Bij een MPT woont u zelfstandig in een huurwoning, eigen woning of huurappartement van een zorginstelling. U betaalt uw eigen woonkosten. U maakt keuze uit modules van het totale zorgpakket die u met zorg in natura of zorg in natura in combinatie met Persoons Gebonden Budget ontvangt. Het MPT kan worden geleverd door één zorgaanbieder, maar ook door verschillende zorgaanbieders gezamenlijk. Met alle zorgaanbieders stelt u een zorgplan op. 

Verschil modulair pakket thuis en volledig pakket thuis

Het grootste verschil met een Volledig Pakket Thuis is dat bij een MPT de zorgaanbieder niet voor uw maaltijden en huishoudelijke verzorging zorgt. Dit biedt uitkomst voor als u bijvoorbeeld samen met een partner woont of kinderen bij u wonen.

Wilt u zorg in natura ontvangen vanuit een MPT? Neem dan contact op met een zorgbemiddelaar.