Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Opleiding tot Verzorgende IG

Jonge vrouw in zwart t-shirt en blonde haar in knotje opgestoken praat met bejaarde vrouw in stoel
Echt iets betekenen voor anderen. Dat is wat jij wil. In onze opleiding tot Verzorgende IG kun je dat meteen toepassen. Wil jij betaald werken in de zorg en één dag per week de schoolbanken in? Dan ben je bij Amstelring welkom als leerling Verzorgende IG.

Wat houdt de opleiding in?

Werkend leren. Dat betekent dat je als leerling Verzorgende IG meteen de praktijk in duikt. Eén dag per week zit je in de schoolbanken, de andere dagen werk je op een van onze locaties in de ouderenzorg.

De opleiding duurt 3 jaar. Gedurende die drie jaar werk je afwisselende periodes op diverse afdelingen en locaties. Zo maak je kennis met alle facetten van de zorg. Werken in de zorg gaat altijd door, 24 uur per dag. Dat betekent dat je ook avond-, nacht- of weekenddiensten draait, net zoals de rest van jouw collega’s. Daarnaast zul je in je vrije tijd uren besteden aan studeren. Amstelring helpt daarbij met goede coaching en begeleiding.

Goede coaching en begeleiding

Je bent zo veel mogelijk baas over je eigen tijd. Je maakt zelf je afspraken samen met de bewoner op basis van een zorgplan. Zo ontwikkel je ook je eigen stijl en je eigen methoden. En het mooie is: die mogen er zijn! Doordat je nog lerende bent, moet je flink aan de slag.

Tijdens je opleiding word je daarin begeleid door een praktijkopleider, een werkbegeleider en een loopbaanbegeleider. Amstelring biedt je het voordeel van een kleinschalige werkomgeving met de kracht van een grote organisatie. Heb je al een eerste jaar afgerond van een BBL voor verzorging of verpleegkunde? Dan kun je instromen in het tweede jaar.

Wat bieden we jou?

  • Amstelring betaalt je opleiding
  • Je ontvangt een leerlingensalaris (volgens CAO)
  • Je profiteert van de goede arbeidsvoorwaarden van Amstelring
  • Je neemt deel aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
  • Je hebt uitzicht op een vast contract

Wat vragen we?

  • Diploma VMBO-K, GL of TL of overgangsbewijs naar havo 4, of diploma helpende niveau 2, Verzorgingshulp B of Verzorgende C
  • Goede kennis van de Nederlandse taal (mondeling en geschrift)
  • 24 tot 32 uur per week beschikbaar (ook in de avond, nacht of weekend)
  • Je bent leergierig en staat open voor uitdaging
  • Je bent een teamplayer

Geinteresseerd?

Een nieuw traject van de opleiding start elk jaar in september. Vanaf het voorjaar kun je hiervoor solliciteren. De huidige vacatures voor leer-werkplekken per locatie vind je hier. Wij werken helaas niet met een wachtlijst, je kunt solliciteren zodra de vacature open staat.

Blijf op de hoogte met de vacaturemail

Wil je op de hoogte blijven als er nieuwe vacatures op de website komen of als de vacature van jouw voorkeurslocatie open gaat? Meld je dan aan voor onze vacaturemail en vink op het formulier 'Werken & Leren' aan.

Geen zorgdiploma?

De opleiding is niet de enige mogelijkheid, als je geen zorgdiploma hebt. Bekijk wat er verder mogelijk is bij Amstelring.

Bekijk ook: