Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Werken als vrijwilliger

Geestelijk verzorger houdt hand vast van bejaarde vrouw in stoel
Op zoek naar vrijwilligerswerk waarin je echt iets betekent voor een ander? Amstelring biedt volop mogelijkheden. Als vrijwilliger in een verpleeghuis zet je bewoners in het zonnetje. Iemand een leuke dag bezorgen, daarmee maak jij het verschil!

‘Als ik binnenkom, krijg ik een knuffel van de vrijwilligerscoördinator. Ik hoor er echt bij.’
Ella, vrijwilliger bij Vreugdehof

Wat ga je als vrijwilliger doen?

Als vrijwilliger geef je het beetje extra aandacht waar de zorg door gebrek aan tijd misschien niet genoeg aan toekomt. Daar hebben wij jou als vrijwilliger hard voor nodig. Wat je precies gaat doen, hangt af van jouw kwaliteiten en interesses. En natuurlijk van de behoefte van de bewoner en cliënt.

Weet je nog niet precies wat je wilt doen? Wij denken graag met je mee. Vind je het leuk om gezamenlijk een activiteit te organiseren? Of heb je liever veel persoonlijke contact? Het belangrijkste is dat je er plezier aan beleeft om bewoner en vooral jezelf een leuke dag te bezorgen. En je krijgt er een grote glimlach en veel dankbaarheid voor terug!

Vind jouw vrijwilligerswerk

De actuele vrijwilligersvacatures van Amstelring vind je in de Vrijwilligers Vacaturebank van Amsterdam en van Amstelland. Neem een kijkje of er iets bij staat wat bij jou past, reageer direct via de vacature:

Of meld je direct aan

Staat er geen vacature bij jou in de buurt tussen? Bel dan een locatie bij jou in de buurt en vraag naar de vrijwilligerscoördinator. 

‘Ik zorg voor een lach bij de bewoners’

Vrijwilliger Ella bij AmstelringVrijwilliger Ella:

'In 1998 verhuisde een vriendin naar Vreugdehof. Ik hielp haar vaak met van alles en nog wat en deed dat steeds vaker ook voor andere bewoners. Pas later werd ik officieel vrijwilliger. Voor mij is het heel normaal om anderen te helpen. Ik was vroeger verpleegkundige, zorgde jarenlang voor pleegkinderen en ook voor mijn man nadat hij een hersenbloeding kreeg. Zorgen zit in mij, dat krijgen wij in Suriname van huis uit mee.'

Aandacht en activiteiten

'Toen ik hier net begon gingen we nog wel eens een dagje uit of op vakantie met de bewoners. Dat kan niet meer omdat mensen veel zieker binnenkomen. Nu help ik vooral mensen bij het eten, ga bij ze op visite en geef ze aandacht. Donderdag help ik bij de spelletjesmiddag. Sommigen komen alleen naar beneden als ik er ben. Misschien omdat ik een lolletje met ze maak. Als iemand er niet is, ga ik naar boven om te zeggen dat we hem of haar missen. Soms maak je moeilijke dingen mee. Toen ik bij een vrouw langs wilde gaan, werd ik tegengehouden door een collega. Ze wilde niet dat ik schrok van een lege kamer, want de vrouw was overleden. Dat raakt me diep.'

Erbij horen

'Gemoedelijk en betrokken, dat is Vreugdehof. Als ik denk dat iets beter kan, kan ik dat gewoon zeggen en dan wordt er ook geluisterd. Voor mij is Vreugdehof ‘thuiskomen’. Als ik binnenkom, krijg ik een knuffel van de vrijwilligerscoördinator. Ik hoor er echt bij. Maar ik doe dit werk niet voor mijn eigen plezier. Ik wil mensen zoveel mogelijk van mezelf geven want voor de bewoners is het hun laatste reis.'

Ook aan de slag als vrijwilliger?

Meld je aan bij de locatie van jouw keuze via het contactformulier van het betreffende verpleeghuis.

Bekijk ook: