Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.
Terug naar het nieuwsoverzicht

Uitbreiding aantal bezoekers

5 juni 2020
Afbeelding van Uitbreiding aantal bezoekers
Amstelring onderzoekt de mogelijkheden. Op woensdag 3 juni heeft minister De Jonge aangekondigd dat vanaf 15 juni uitbreiding van het aantal bezoekers per bewoner in de verpleeghuizen is toegestaan.

De bezoekregeling en uitbreidingen daarvan zijn maatwerk en moeten per locatie worden onderzocht en voorbereid. Tot 15 juni geldt de regel van één vaste bezoeker per bewoner. Gaat dat goed, dan kan gefaseerd het aantal bezoekers worden uitgebreid. De mogelijkheden voor uitbreiding kunnen per locatie verschillen en zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan geschikte ruimtes en aan een logische route het huis in en het huis uit. Bewoners en hun familieleden krijgen van de betreffende locatie informatie over hoe en wanneer uitbreiding van het aantal bezoekers mogelijk is.

Amstelring juicht het toestaan van bezoek toe. Het werd de hoogste tijd dat bewoners en hun geliefden en familieleden elkaar weer in levende lijve konden zien en spreken. Maar wel onder een aantal voorwaarden. Zo moet er ruimte zijn voor maatwerk per locatie en het toestaan van meer en vaker bezoek moet langzaam opgebouwd kunnen worden.

Delen op social media: