Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Terug naar het nieuwsoverzicht

Transferpunt Zorg en Welzijn voor versnelde instroom personeel Amstelring

4 september 2020
Afbeelding van Transferpunt Zorg en Welzijn voor versnelde instroom personeel Amstelring
Donderdag 3 september is het Transferpunt Zorg en Welzijn officieel geopend. Het Transferpunt zorgt voor versnelde instroom van werkzoekenden uit andere branches naar de zorg. Het platform koppelt mensen op basis van hun vaardigheden aan passend werk in zorg en welzijn. Amstelring is een van de samenwerkingspartners en koploper vanuit de VVT sector.

Samen personeelstekort oplossen

Amstelring participeert naast het Transferpunt ook in andere initiatieven om door middel van samenwerking meer personeel in de zorg aan te trekken. Zo maken op dit moment oud-KLM medewerkers de overstap naar de zorg als zij-instromer bij Amstelring. Zij zijn door de coronacrisis hun baan kwijtgeraakt of dreigen die kwijt te raken. 

Pieter Stenger, bestuurder van Amstelring, is verheugd over de oprichting van het Transferpunt Zorg en Welzijn. “Amstelring gelooft erin dat samenwerking in de keten dé manier is om het tekort aan zorgpersoneel aan te pakken. Daarom zijn wij partner in dit innovatieve matchingconcept. Het helpt ons allemaal verder.” 

Oorkonde voor Amsteling

Het initiatief heeft erkenning gekregen vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het ministerie reikte een oorkonde uit aan de Gemeente Amsterdam. Vervolgens werd deze oorkonde symbolisch overgedragen aan Amstelring voor deelname als eerste VVT-instelling aan dit initiatief. 

Transferpunt Zorg en Welzijn

Het Transferpunt Zorg en Welzijn is opgezet door House of Skills, in nauwe samenwerking met Stichting Amstelring, Sigra, samen Voor Betere Zorg (sVBZ), Zowelwerk, ROCTOP, Nova College,Hogeschool van Amsterdam, HAN University of Applied Sciences, TNO, CNV/James Loopbaan, FNV, UWV, gemeente Amsterdam, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, Luchtvaart Community Schiphol en het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie over het Transferpunt Zorg en Welzijn. 

Fotografie: Transferpunt Zorg en Welzijn, onderdeel van House of Skills.

 

Delen op social media: