Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Seniorenwoning L.A. Rieshuis

Genieten van een roze oude dag in het centrum van Amsterdam? Dan zijn de seniorenwoningen in het L.A. Rieshuis wat voor u. Verbonden met ouderencentrum De Rietvink is er altijd wat te doen aan gezellige activiteiten, hobby’s of beweging.

Roze aanleunwoning Amsterdam

Het L.A. Rieshuis is het eerste aanleuncomplex voor homoseksuele en lesbische ouderen. De 7 appartementen van 62 vierkante meter liggen in de Vinkenstraat vlakbij het Haarlemmerplein. De mooie binnentuin is een oase van rust en wordt gedeeld met ouderencentrum De Rietvinck. Een gezellig en gastvrij verpleeghuis, waar u ongeacht uw levensstijl wordt gerespecteerd en gewaardeerd. De Rietvink heeft een eigen brasserie ‘Grand-Mère’, wat dé ontmoetingsplaats is voor senioren uit de buurt.

Voorzieningen en zorg

Het naastgelegen verzorgingshuis De Rietvinck biedt veel voorzieningen. In het gezellige restaurant kan iedereen ’s middags en ’s avonds aanschuiven of tussendoor lekker genieten van een kopje koffie. Ook is er een internetcafé, kapper en pedicure. Voor de (buurt)bewoners worden wekelijks leuke activiteiten georganiseerd. En voor roze ouderen is er elke week een ontmoetingsgroep. Voor sommige diensten betaalt u een kleine bijdrage.

Heeft u in het L.A. Rieshuis zorg nodig? Dan biedt Amstelring u thuiszorg (ook wel wijkzorg of wijkverpleging genoemd). Wilt u ondersteuning of dagstructuur? Dan bent u welkom bij de dagbesteding van Amstelring.

Omgeving L.A. Rieshuis

Het Haarlemmerplein ligt om de hoek. Sinds de herinrichting in 2012 een van de mooiste pleinen van Amsterdam. Het is een drempelvrije voetgangerszone, geschikt voor hulpmiddelen, zoals een rollator of looprek. In de aangrenzende Haarlemmerstraat zijn alle soorten winkels, cafés en een bioscoop. Het op 5 minuten lopen gelegen Westerpark biedt alles voor een fijne wandeling in het groen. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de auto is uitstekend.

Informatie en aanmelden 

Het L.A. Rieshuis wordt beheerd door een aparte stichting. Wilt u meer informatie? Bel: (020) 330 75 63, mevrouw Van Og. Wilt u zich aanmelden voor homovriendelijk wonen? Bel: 088 - 97 20 200 (lokaal tarief) of kijk op de website van het L.A. Rieshuis voor meer informatie.

Heeft u vragen over het 'roze' ontmoetingscentrum in De Rietvinck? Mail: oudroze@amstelring.nl of bel: (020) 756 37 07

Adres

Vinkenstraat 171
013 JR Amsterdam
Bereken route