Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.
Terug naar het nieuwsoverzicht

Scholieren geven oorlogsverhalen van bewoners door

28 juli 2020
Afbeelding van Scholieren geven oorlogsverhalen van bewoners door
Drie bewoners van Amstelring vertelden hun persoonlijke verhaal uit de Tweede Wereldoorlog aan schoolkinderen. Dit was onderdeel van een lesproject Oorlog in mijn Buurt, dat duizenden kinderen in Nederland volgen. Sommige scholieren waren zo geraakt, dat ze de belofte uitspraken het verhaal door te geven. Ze werden beëdigd tot Erfgoeddrager.

Ook in Amsterdam Nieuw-West volgden kinderen met hun klas het project. Door het project komen verschillende generaties met elkaar in contact, leren de kinderen over de geschiedenis en kunnen ouderen hun verhaal vertellen. Onderdeel van het project was het brengen van een bezoek aan mensen in de buurt die de oorlog hebben meegemaakt. 

Drie keer brachten kinderen een bezoek aan het Leo Polak huis. Bewoners Willy, Miep en Gerrit van het Leo Polakhuis vertelden de kinderen hun persoonlijke oorlogsverhaal. De 92-jarige Miep had er zelfs nog niet eerder over gesproken. Ze raakten de leerlingen met hun verhalen. Sommige kinderen waren zo enthousiast, dat ze er meer mee wilden doen. Ze werd op het schoolplein door Stichting In mijn Buurt beëdigd tot officieel Erfgoeddrager. Willy, Miep en Gerrit krijgen Nora, Lola en Salma als erfgoeddrager. Zij beloofden hun verhalen voortaan door te vertellen. 

Lees de prachtige verhalen van bewoners Willy, Miep en Gerrit.

 

Fotografie door S. Brandeis

Delen op social media: