Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Trapplaus: een applaus voor traplopers

Terug naar overzicht
8 mei '17
Op 11 mei 2017 werd door Erik Scherder het Trapplaus in gebruik genomen. Trapplaus stimuleert mensen met applaus, gejuich en complimenten om vaker de trap te nemen. Scherder is enthousiast over de interactieve bewegingssensor in het trappengat van bedrijven, want: ‘met elke stap op de trap worden lichaam en geest sterk en knap.’ 

Hoe werkt Trapplaus?

Trapplaus is een applaus voor traplopers. Mensen die de lift links laten liggen, en met de trap naar boven gaan, worden met applaus, gejuich en complimentjes overladen. De bewegingssensoren van Trapplaus hangen in het trappengat en nemen waar of er snel of langzaam trap wordt gelopen. Hoe sneller geklommen wordt, hoe harder het applaus en uitbundiger de complimenten. Deze gepersonaliseerde feedback wordt door een enthousiaste coach bovenaan de trap vanaf een beeldscherm direct aan de traploper gegeven.
 
Enkele medewerkers van Amstelring die de afgelopen dagen al geoefend hebben met Trapplaus merken op: ‘Het is verslavend, je wilt steeds weer opnieuw en sneller de trap op, zodat je een nog groter applaus krijgt, echt te gek is dit!’. Traplopen draagt bij aan een vitale levensstijl en zorgt voor een gezond lichaam en actieve geest. Erik Scherder: ‘Traplopen doet ertoe, en is bijna net zo inspannend als hardlopen!’.
 

Trapplaus in drie woonzorgcentra van Amstelring

Trapplaus werd bedacht door dr. Melvyn Roerdink (MOVE, VU Amsterdam). In drie woonzorgcentra van Amstelring is de Trapplaus inmiddels geïnstalleerd: Vreugdehof (Amsterdam Buitenveldert), De Venser (Amsterdam Zuidoost) en De Klinker (Amsterdam Oud-West).
Bekijk de filmpjes van de radiorapportage van radio Noord-Holland.

 

Samen met SIGRA

De officiële opening van Trapplaus komt voort uit een samenwerking tussen Amstelring en SIGRA. Beide partijen werken aan vitaliteit van medewerkers in de sector Zorg en Welzijn. Trapplaus is onderdeel van het project Lekker Vitaal van Amstelring. SIGRA faciliteert Lekker Vitaal in het Vitaliteitshuis. Het Vitaliteitshuis is een initiatief van SIGRA en Zilveren Kruis. Daarnaast participeerden VU Amsterdam en Nieuwzorg in Lekker Vitaal.