Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Workshop: Stoppen met roken

Vrouw breekt sigaret doormidden
  • Exclusief voor leden
  • Hoge korting op cursusprijs
  • Zaterdag 25 maart 2023
Beginnen met niet roken is een gedachte die gericht is op de toekomst: wat gaat het u brengen als u niet meer rookt? Niet meer hoeven roken is het begin van een vrij leven. Omdenken geeft opluchting! De workshop Stoppen met roken is een gedragstraining van 1 dag, die helpt gedachten door te prikken en gewoonten te doorbreken.

Bewustwording

Hans in ‘t Zandt van 'De Opluchting' is uw coach en trainer tijdens deze ontdekkingstocht in vijf fases. "Veroordeling, dwang, bankmakerij en schuldgevoel komen tijdens de training niet aan bod. Iedere roker weet tenslotte al lang dat roken niet goed is. Wel biedt de training de mogelijkheid om het verslavende mechanisme te ontdekken dat maakt dat u naar de sigaret grijpt en ook wat die verslaving u schijnbaar oplevert. Er is ruimte voor individuele aandacht in een sfeer van vertrouwelijkheid."

Stap voor stap

Startmoment van uw persoonlijk bewustwordingsproces is de vragenlijst over uw rookgedrag, die u twee weken voor de training invult. Op de dag zelf worden in de training vijf fases behandeld. Zo wordt u stap voor stap voorbereid op de gedragsverandering. U wordt zich bewust hoeveel en wanneer u rookt, wat het roken u eigenlijk brengt en wat deze verslaving voor u persoonlijk betekent. Inzicht, loslaten van angst en een positief zelfbeeld maken dat de verslavingscirkel te doorbreken is. Daarna wordt u voorbereid op de tijd zonder verslaving en krijgt u praktische tips en handvatten, zodat u zelfverzekerd fase 5 in stapt: het moment dat u zélf het besluit neemt om te stoppen. U gaat een rookvrij leven tegemoet!.”

Opluchting

Op de trainingsdag zelf stopt 99% van deelnemers daadwerkelijk met roken. Dat is niet verwonderlijk, want voorafgaand aan het inschrijven voor de workshop was al serieus nagedacht over het besluit om te stoppen met roken. Dat na een jaar 40% van de deelnemers nog steeds niet rookt, is een hoopgevende hoeveelheid opgeluchte niet-rokers die zijn losgekomen van hun rookverslaving.

Nazorg

Hans geeft praktische tips en handvatten mee voor na de training. “Het is niet erg om aan roken te denken. Het gaat erom hoe u daarmee omgaat. Lukt het na de training toch niet om succesvol te stoppen, laat mij dan weten hoe ik kan helpen. U heeft recht op een half jaar nazorg via telefoon en e-mail.”

Meedoen aan de workshop Stoppen met Roken

Wilt u meedoen aan de workshop? Vul dan het formulier in. Per persoon die meedoen aan de workshop dient u een apart aanvraagformulier/machtiging in te vullen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Vol = vol!

Aanmelding betekent niet automatisch dat u kunt meedoen. U ontvangt circa 2 weken van tevoren een uitnodiging als u bent ingedeeld.

Wilt u eerst meer weten? Bel: (020) 333 51 00