Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Voor gave en pijnvrije voeten

Als we staan of lopen steunt ons hele lichaamsgewicht op onze voeten. Bij het ouder worden ontstaan er dan ook vaak klachten aan voeten. Likdoorns, kalknagels of ingegroeide nagels kunnen erg pijnlijk zijn. De Pedicure aan huis zorgt ervoor dat uw voeten weer gaaf en pijnvrij worden.

Onze voeten hebben het zwaar te verduren. Zij dragen ons lichaamsgewicht. En bij de afwikkeling van de voet tijdens het lopen is het gewicht dat op onze voeten terechtkomt zelfs drie maal ons lichaamsgewicht. Staan wij daar wel eens bij stil? Geven wij onze voeten wel de aandacht die ze verdienen? Een behandeling van een pedicure is een weldaad voor onze voeten. Zij verzorgt de voeten en geeft tips om ze in vorm te houden. Natuurlijk helpt de behandeling van de pedicure ook tegen klachten. Pijn aan de voeten kan diverse oorzaken hebben. ‘Het voetgewelf zakt uit naarmate we ouder  worden’, zegt de pedicure van Mobella thuiskappers, pedicures en schoonheidsspecialisten. ‘Dit kan leiden tot diverse klachten, zoals beknelde zenuwen of ontstekingen.’ 

Goed onderhoud van de voeten is dan ook geen overbodige luxe. Wie zich regelmatig door een pedicure laat behandelen, zorgt ervoor dat de klachten niet uit de hand lopen. ‘Mensen die pijn hebben aan hun voeten gaan vaak verkeerd lopen, wat rug- en nekproblemen tot gevolg kan hebben. Ook ontstaan er door een verkeerde houding eeltophopingen, die kunnen uitgroeien tot likdoorns. Daarom is het belangrijk eelt regelmatig te laten weghalen.’

Nagelproblemen


Ook de structuur van onze teennagels verandert met het klimmen der jaren. Sommige nagels worden dikker, andere brokkelen af. Medicijngebruik of een infectie kan leiden tot kalk- of schimmelnagels. Ook hier weet de pedicure van Mobella raad mee: ‘Het behandelen van nagelproblemen vergt veel deskundigheid. Daarom is het goed dit door een pedicure  te laten doen.’ Oudere mensen kunnen vaak niet bij hun eigen voeten. Het is prettig als een pedicure uw teennagels knipt en uw voeten verzorgt. Zij is niet alleen deskundig op het gebied van klachten, maar beschikt ook over het juiste instrumentarium om uw voeten te behandelen. Bent u slecht ter been, dan komt zij met haar spullen bij u aan huis. ‘Ik neem een beensteun mee en een koffer met materiaal dat ik nodig heb’, zegt de pedicure. ‘Ik heb alles bij me om uw voeten weer gaaf en pijnvrij te maken.’ U hoeft voor de behandeling dus niet de deur uit.

Reuma- en diabetesvoeten

De pedicures behandelen ook reuma- en diabetesvoeten. De voeten van diabetespatiënten - mensen met suikerziekte - kunnen extra kwetsbaar zijn, waardoor een speciale behandeling noodzakelijk is. Ook heeft de pedicure een signalerende functie:  ‘Een diabetesvoet wordt gekenmerkt door een slechte doorbloeding. Wij letten er tijdens de  behandeling goed op in hoeverre dat het geval is. We voelen bijvoorbeeld of er temperatuurverschil is tussen de linker- en de rechtervoet. Dit kan er namelijk op wijzen dat de doorbloeding  dermate slecht is dat er iets aan moet worden gedaan. In zo’n geval adviseren wij de cliënt contact op te nemen met de huisarts.’ Ook de voeten van mensen met reuma zijn kwetsbaar en vaak extra gevoelig door ontstekingen, standveranderingen en slijtage in de gewrichten. Ook voor hen is een speciale behandeling van groot belang. De pedicures van Mobella hebben aanvullende opleidingen gevolgd voor het behandelen van reuma- en diabetesvoeten. 

Reuma- en diabetespatiënten worden vaak door de huisarts naar de pedicure doorverwezen. In sommige gevallen wordt de behandeling door de zorgverzekering vergoed. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende verzekering u heeft. Het is raadzaam vooraf te informeren of u voor vergoeding van de kosten in aanmerking komt.