Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Vakkundig schilderwerk gaat jarenlang mee

Afbeelding van Vakkundig schilderwerk gaat jarenlang mee
Professioneel schilderwerk is niet alleen ter verfraaiing, maar ook het behoud van uw huis. Het beschermt houtwerk tegen verschillende weersomstandigheden en slijtage.

“Als regel kan men aanhouden dat een nieuwbouwhuis eenmaal in de zeven tot acht jaar een opknapbeurt nodig heeft en een ouder huis eenmaal in de vijf tot zes jaar”, zegt schilder Sven Verkerk. U kunt Sven inhuren voor het schilderen van muren, kozijnen en plafonds en hij werkt zowel binnen als buiten. Voordeel van het inhuren van een professionele schilder is dat hij precies op de hoogte is welke materialen hij moet gebruiken en welke verftechnieken hij kan toepassen.

Spuitwerk

“Doordat ik mijn materialen inkoop bij een erkende leverancier blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends”, vertelt Sven. “Zo is spuitwerk op het moment helemaal in. Dit geeft een strakker en gladder effect. Uiteraard schilder ik ook met kwasten of rollers als u dat liever heeft. Wanneer men zo lang mogelijk van het schilderwerk wil genieten, adviseer ik om  regelmatig het schilderwerk met lauwwarm water af te nemen”, legt Sven uit. “Vuil en zand werken op termijn op de verf in en tast het schilderwerk aan.”

Levensduur

“De levensduur van het schilderwerk is afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond”, legt Sven uit. “Men kan nog zo’n dure verf aanbrengen, als de ondergrond geen goede behandeling  heeft gehad gaat dit altijd ten koste van het resultaat. Met een geschilderd huis voorkomt u dat u dure herstelwerkzaamheden moet laten uitvoeren vanwege bijvoorbeeld houtrot. Bovendien ziet een geschilderd huis er niet alleen mooi uit, het huis behoudt zijn waarde, maar bovenal biedt het bescherming.”