Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Thuis werken aan uw herstel

Ook wanneer het niet mogelijk is om een fysiotherapiepraktijk te bezoeken, is fysiotherapie voor u binnen handbereik. U kunt namelijk een therapeut aan huis laten komen.

“Bovendien verzorgen we fysiotherapie voor ouderen die in een zorgcentrum wonen en als u slecht ter been bent, bezoeken wij u dus gewoon aan huis”, vertelt Diederik de Zeeuw, fysiotherapeut van Amstelland Fysiotherapie.

Zelf oefenen

“Om goed en snel te herstellen, is het belangrijk dat u de oefeningen die u met de fysiotherapeut doet ook thuis zelf dagelijks oefent.

Dat levert het beste resultaat op. Bekijk samen met de fysiotherapeut aan huis wat u nog zelf kunt en werk aan uw herstel in kracht en conditie. Uiteindelijk is het doel dat u uw dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk kunt uitvoeren.”

Valpreventie

“Valpreventie is voor veel mensen op leeftijd zeer zinvol. Een val kan veel ellende veroorzaken”, gaat Diederik de Zeeuw verder. “Wanneer men een keer vervelend is gevallen, is er vaak angst om opnieuw te vallen. Het is belangrijk om in beweging te blijven en spierkracht te trainen. Dat is waar we ons bij valpreventie op richten. Doordat u uw spierkracht behoudt of versterkt en in balans blijft, zult u minder snel vallen. Als u uw spieren niet gebruikt, neemt de spierkracht af. Daardoor belast u bijvoorbeeld de gewrichten meer die daardoor sneller slijten. Als u daaraan niets doet, ontwikkelt u eventueel andere klachten.”