Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Lekker slapen op een schoon matras

Afbeelding van Lekker slapen op een schoon matras
Kent u dat gevoel? Heerlijk het bed in stappen tussen schoon gewassen lakens. Het beddengoed, dekbed en kussen wassen we geregeld. Maar denkt u er wel eens aan om uw matras te laten reinigen?

“Mensen realiseren zich niet dat een matras een bron is van bacteriën, schimmels en huisstofmijt”, vertelt Roy van Biljouw van Sleep Clean. “Men schrikt vaak hoeveel vuil er vanaf komt bij een testreiniging. Hoe meer vuil, hoe groter de kans op gezondheidsrisico’s. Denk bijvoorbeeld aan een verstopte neus, tranende of  jeukende ogen, niesbuien, jeuk, piepende ademhaling, hoesten, benauwdheid en eczeem.” Mevrouw Vissel uit Amsterdam laat eenmaal per jaar haar matras  schoonmaken. “Je denkt er helemaal niet bij na om een matras schoon te maken, maar eigenlijk is het heel logisch. Bovendien vind ik het belangrijk voor mijn gezondheid. En eerlijk gezegd vind ik de prijs wel meevallen. Ik ben heel tevreden over deze dienstverlening.”

Reiniging

De reiniging gebeurt met behulp van een handig apparaat dat de verontreiniging in het matras los trilt en vervolgens opzuigt. Dat is iets anders dan dat u uw matras met  een stofzuiger schoon zuigt. Stofzuigen heeft niet dezelfde dieptewerking als de MatrasCleaner. Bovendien geeft dit apparaat een UVC-straling af dat huisstofmijten en ander ongedierte doodt. Het matras kan gewoon op bed blijven liggen. Na behandeling kan het bed meteen weer worden opgemaakt. 

Frequentie

“Gemiddeld is een reiniging van eenmaal per jaar voldoende. Bij allergieën adviseer ik tweemaal per jaar de matras te laten reinigen. Daarnaast kunt u zelf om de dag een spray gebruiken, waarmee u het opnieuw vermenigvuldigen van de huisstofmijt beperkt.”