Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Laat eenmaal in de twee jaar uw ogen controleren

Met de ogen knijpen om iets te kunnen lezen, vermoeide ogen of regelmatig last van hoofdpijn kunnen onder meer signalen zijn om de ogen te laten nakijken. De Opticien aan huis kan met professionele apparatuur thuis of in een zorginstelling uw ogen testen. Alleen nieuwe glazen nodig? Ook dat is mogelijk.

“Met een bezoek van de Opticien aan huis voorkomt u een winkelbezoek in een drukke winkelstraat, met alle gezondheidsrisico’s van dien. De opticien draagt aan huis namelijk een beschermbril en een mondkapje. Alhoewel deze maatregelen niet verplicht zijn, vermelden wij dit bij het maken van een afspraak aan de klant. We schudden geen handen, waar mogelijk houden we 1,5 meter afstand en na afloop van het bezoek reinigen we de gebruikte materialen”, aldus Edward van de Sande van de Nederlandse Huisopticiens.

“Achteruitgang van de ogen gaat heel langzaam. Dat kan tot gevolg hebben dat u minder leest, minder televisie kijkt, sneller valt of dat u zich onzeker gaat voelen, waardoor u niet zo snel meer de deur uitgaat. Hierdoor kunnen sociale contacten afnemen, waardoor u ineens meer alleen bent dan voorheen. Zo ver hoeft het niet te komen als u elke twee jaar uw ogen laat controleren”, aldus Edward van de Sande.

“Ons bedrijf is gespecialiseerd in oogzorg aan huis en onze gediplomeerde opticiens hebben jarenlang ervaring met oogzorg. U heeft de keuze uit een ruime collectie van 200- 300 monturen die uiteenlopen van klassiek tot modern en in verschillende prijsklassen.”

Artikel uit Amstelring Plus 3 - augustus 2020