Genieten in een 4-sterrenhotel met zorg op maat

Een nachtje logeren of op vakantie in een hotel? Voor veel mensen is dat niets bijzonders, maar voor mensen met een zorgvraag wel. Bij Vitassist Zorghotel Helmond kunt u heerlijk ontspannen met alle luxe van een 4-sterren hotel en zo nodig ieder moment terugvallen op professionele zorg.

 

“Bij Zorghotel Vitassist doen we er alles aan om u een heerlijke vakantie te bezorgen”, vertelt Rianne van Lieshout, manager Vitassist Zorghotel Helmond. “Professionele  zorgverlening is 24 uur per dag aanwezig en alleen als u dat wilt natuurlijk. Het fijne is bijvoorbeeld dat een mantelzorger samen op vakantie kan met degene die hij altijd verzorgt. Zo krijgt ook de mantelzorger een welverdiende adempauze en kan hij heerlijk ontspannen en genieten.”

Faciliteiten

“In het hotel zelf is van alles te beleven en te doen”, gaat Rianne verder. We hebben onder meer een wellnessresort, restaurant, bowlingbaan, sport- en leesruimte.  Afhankelijk van de bezetting van het hotel stemmen we zo veel mogelijk het programma af op de gasten. Zo organiseren we regelmatig een muzikale avond of
toneelavond. En Helmond is een gezellige stad met een prachtig kasteel, leuke winkels en heerlijke terrasjes aan het water. In de buurt vindt u een bioscoop en niet te  vergeten Nationaal Park De Groote Peel, een vogelrijk natuurgebied.”

Afspraak is afspraak

De zoon van Marc Vraets uit Eindhoven is motorisch beperkt en hij kan niet met zijn zoon Jip overal terecht voor een vakantie. Daarom is Vakantie met zorg zo’n  uitkomst. “Voor mij is het belangrijkste hoe de zorgverlening is geregeld voor Jip en op welke momenten ik een beroep kan doen op de zorgmedewerkers”, vertelt Marc. "Wij hebben een prima ervaring met dit hotel. Van aankomst tot vertrek is alles heel goed geregeld. Na aankomst kregen we een rondleiding. Daarna bracht een zorgmedewerker onze wensen in kaart waarmee ze vervolgens prima rekening hielden. Gewoon heel fijn dat ze alle afspraken daadwerkelijk nakomen."

Ruime opzet

“Het spreekt voor zich dat alle ruimtes in het hotel royaal zijn opgezet. Hotelgasten met hulpmiddelen, bijvoorbeeld in een rolstoel, kunnen zich gemakkelijk bewegen”,  vervolgt Marc zijn verhaal. “We hebben heerlijk gegeten in restaurant ‘Op Suyt’ dat zich in het hotel bevindt. Ook in het bowlingcentrum in het hotel is alle ruimte om met en rolstoel gezellig –eventueel in teamverband- mee te doen. Dat vind je echt niet overal. En Jip … de lichteffecten rond de baan vond hij geweldig.”

Op adem komen

Mantelzorgers kunnen een vakantie goed gebruiken. Wilt u liever samen weg? Vakantie met zorg neemt tijdelijk de zorgtaak van u over, zodat u een moment voor uzelf  heeft. Tijd om even te genieten van de vele faciliteiten in het hotel. Of om op uw eigen manier de rust te zoeken in de omgeving.

Rondleiding

Wilt u liever eerst een rondleiding door het hotel? Wij kunnen ons voorstellen dat u de sfeer wilt proeven en kennis wilt maken met de zorgverleners. Op afspraak vertellen wij tijdens een kopje koffie of thee alles over de mogelijkheden in ons hotel. U bent van harte welkom.

Luxe en comfort

Alle viersterren kamers zijn luxe en comfortabel ingericht met kwalitatief goede bedden, keurig sanitair en geschikt voor rolstoelgebruikers. Verder hebben de kamers airconditioning en gratis Wi-Fi. Hotelgasten krijgen korting op de entree van Wellness Helmond en mogen gebruikmaken van de sportfaciliteiten. Misschien heeft u wel  familie of bekenden in Limburg wonen. Als u in het zorghotel op vakantie gaat, kunt u eventueel op elk gewenst moment visite ontvangen en gezellig samen genieten in het hotel.