Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

De zuiverende en ondersteunende werking van zouttherapie

Irina Farber van Saltium Halotherapie Amstelveen legt uit waarom ze de zoutkamers heeft geïntroduceerd. “Mijn zoon en ik –allebei astmapatiënt- hebben aan den lijve de gunstige effecten ondervonden van de zuiverende werking van de lucht in een zoutgrot in Hongarije.

Voorheen gebruikte mijn zoon tijdens het sporten vrijwel elk halfuur zijn medicatie via een inhalator. Na een paar sessies in de zoutgrot was dit al bijna niet meer nodig. Het verschil na de sessies was voor ons allebei zodanig groot dat ik zo veel mogelijk mensen met de effecten van de zoutgrot bekend wil maken.”

Halotherapie

Irina vervolgt: “Halo is het Griekse woord voor zout. Een halogenerator, een vernevelaar, produceert een natuurlijk steenzout. Zout heeft veel unieke eigenschappen. Eén daarvan is de revitaliserende en reinigende werking op de huid en de luchtwegen. Halotherapie is geschikt voor iedereen vanaf zes maanden. Het is een natuurlijk alternatief voor behandeling en vermindering van klachten en aandoeningen zoals:

  • Luchtwegaandoeningen, zoals: COPD, astma, bronchitis, ademhalingsproblemen als gevolg van allergie, verkoudheid of verstopping
  • Allergieën, zoals: hooikoorts, geïrriteerde slijmvliezen
  • Huidallergie- en aandoeningen, zoals: eczeem, acne, psoriasis
  • Oorinfecties en oorontstekingen
  • Stress, depressie en gewrichtsproblemen
  • Ex-rokers voor het reinigen van de longen.