Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Dagtochten 2018

Ook in 2018 organiseert Ledenservice weer mooie dagtochten. De Biesbosch, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Tineke Schouten... teveel om op te noemen!

maart/april 2018 - Nationaal Park De Biesbosch

In het Biesbosch museum leerden we van alles over de natuur, de dieren en de vogels. We maakten een korte wandeling langs de eendenkooi en grienden waar al eeuwenlang wilgentenen worden gesneden. Tijdens een twee uur durende vaartocht en een heerlijke lunch, vertelde de schipper over het natuurgebied. Tenslotte bezochten we de haven en het Biesbosch bezoekerscentrum.

mei 2018 - Herinneringscentrum Kamp Westerbork en museumdorp Orvelte

Herinneringscentrum Kamp Westerbork doet je des te meer beseff en wat zich hier tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Na de lunch bezochten we museumdorp Orvelte met mooie boerderijen, winkels en straatjes. Er waren oude ambachten zoals bijvoorbeeld ijzer smeden en klompen maken te zien.

mei 2018 - Tineke Schouten

Op vrijdag 11 mei ging de reis naar theater De Meervaart in Amsterdam, voor de voorstelling T-Splitsing van Tineke Schouten. We genoten van de show met mooie liedjes en hilarische typetjes als de vriendin van Mark Rutte en Bep Lachebek. 

 

juni 2018 - Texel

We liepen een rondje door het mooie dorpje Den Hoorn en bewonderden het karakteristieke kerkje. Na de lunch met uitzicht op zee bekeken we vanuit de bus de bossen, de duinen, het wad en de vuurtoren. We sloten de dag af in Oudeschild met de mooie haven, gezellige terrassen en winkels.

oktober 2018 - Safaripark Beekse Bergen

Na ontvangst met koffie/thee en gebak, stapte de ranger bij ons in de bus voor een onvergetelijke bussafari. De ranger wist boeiend te vertellen over de leefwijze van de dieren die we zagen rondlopen, luieren, eten en spelen. Vervolgens ontdekten de deelnemers op eigen gelegenheid het Safaripark, waarbij men kon kiezen uit een wandel- en bootsafari. De meeste deelnemers gingen voor alle twee.