Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Dagtochten 2017

In 2017 hebben we gezellige dagtochten beleefd met onze leden. Hieronder krijgt u een indruk!

Keukenhof april 2017

De Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld! Op zaterdag 29 april ging de reis naar ruim zeven miljoen tulpen, narcissen en hyacinten in Lisse. Het was een unieke en onvergetelijke belevenis. Er waren spectaculaire bloemenshows, unieke kunstwerken en geweldige evenementen. Al met al een prachtige voorjaarsdag!

Texel juni/juli 2017

Onder leiding van twee Texelexperts, waarvan een geboren en getogen op Texel, ging de reis van start. In ongeveer 20 minuten waren we vanuit Den Helder op Texel. We doorkruisten het oudste deel van Texel, terwijl de gidsen over de geschiedenis van Texel vertelden. We bezochten de Georgische begraafplaats en luisterden naar het verhaal achter het historische Fort de Schans. De lunch aan het strand was heerlijk! De natuurgids vertelde alles over de vogels die op ‘vogeleiland’ Texel in groten getale aanwezig zijn. We brachten een bezoek aan Oudeschild met de mooie haven, gezellige terrassen en winkeltjes. Het was een heerlijke dag.

Elburg september/oktober 2017

De reis ging naar het historische vissersplaatsje Elburg, waar de gids een rondleiding gaf in het historische centrum met zijn prachtige panden, schilderachtige haven en straatjes met kiezelmozaïeken. Daarna was er gelegenheid om te winkelen en het stadje op eigen gelegenheid te verkennen. Na een heerlijke lunch maakten we een wandeling op het nabijgelegen Landgoed Zwaluwenburg met de A. Vogeltuinen.  We zagen geneeskrachtige planten en bloemen. Het was genieten van een dag cultuur en natuur!

 

Kaarsjesmarkt Gouda december 2017

Er was een heerlijke kerstsfeer tijdens de lichtjesavond van ‘Gouda bij kaarslicht’. De hele middeleeuwse binnenstad van Gouda ging gehuld in zacht, sfeervol kaarslicht. We luisterden naar de kerstkoren en bekeken de staattheaters en de mooie kerstetalages. Ook de Sint Jan was schitterend! Om 20.00 uur werd de verlichting van de grote kerstboom op de Markt aangestoken ontstoken, daar wilde natuurlijk iedereen bij zijn! Na deze feestelijke afsluiting van de avond verzamelden we weer bij de bus.