Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Dagtocht Volendam/Marken

Afbeelding van Dagtocht Volendam/Marken
  • Elk kwartaal een dagtocht
  • Gezellig en persoonlijk
  • Met korting voor leden
Op donderdag 7 juli en dinsdag 12 juli maken we er een echt Hollands uitstapje van! We bezoeken een kaasboerderij, gaan naar Volendam en sluiten af in Marken.

We worden met koffie en appelgebak ontvangen in de Simonehoeve, een traditionele kaasboerderij en klompenmakerij vlakbij Volendam. Tijdens de rondleiding ziet u hoe kaas en klompen worden gemaakt. In de winkel kan een poging worden gewaagd om op klompen te lopen, en de heerlijke kaasjes kunnen worden geproefd. Daarna genieten we van een heerlijke lunch compleet met soep en kroket.

Rondrit Volendam

Na de lunch stappen we in de bus voor een rondrit. Daar krijgen we gezelschap van een gids die alles over Volendam en de naaste omgeving vertelt. We zetten u af in het centrum van Volendam. Vanaf daar wandelt u naar De Dijk en vervolgens over de Dijk richting de Marken Express. U kunt op uw gemak over de Dijk slenteren. De Dijk staat wereldwijd bekend als het mooiste stukje Volendam met zijn prachtige vissershuisjes, gezellige winkels, terrassen en een prachtig uitzicht over het water. 

Overtocht naar Marken

Vanaf de Dijk in Volendam gaat u aan boord van de Marken Express voor de overtocht naar Marken. Wandel langs de haven, neem een kijkje bij Sijtje Boes of pak nog even een terrasje voor we naar de bus toe wandelen en weer huiswaarts gaan.

Voor het tarief van € 52,- per persoon (niet-leden € 62,-) kunt u mee met deze dagtocht. Deze prijs is inclusief vervoer, ontvangst koffie/thee met appelgebak, rondleiding, gids, lunch en overtocht.

Let op: Dit is een dagtocht voor mensen die goed mobiel zijn, met of zonder rollator. Er moet ook gewandeld worden, omdat bussen niet op de dijken en in de historische delen van Volendam en Marken kunnen komen. Bent u niet zo goed ter been? Neem dan iemand mee –ook tegen betaling– die u kan begeleiden.

Beschikbare data:
donderdag 7 juli 2022
dinsdag 12 juli 2022

Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. De inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding.

Aanmelden mogelijk tot en met vrijdag 1 juli 2022. Vol = vol!

Aanmelding betekent niet automatisch dat u mee kunt met de dagtocht. U ontvangt circa 2 weken voor de dagtocht een uitnodiging als u bent ingedeeld. In deze brief staan ook de exacte tijden en de verzamelplaats vermeld. Als u geen uitnodiging ontvangt, dan zit de dagtocht helaas vol.