Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Bent ú al digitaal?

De Tablet voor Ouderen is speciaal gemaakt voor mensen die het lastig vinden om met een gewone computer of tablet te werken. Bewoners uit de Haarlemmermeer krijgen nu de kans om de seniorentablet een half jaar gratis uit te proberen. Na die periode kunt u eventueel deze tablet met korting overnemen.

Begeleidingsteam

“De Compaan stelt in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer 100 seniorentablets beschikbaar aan welzijnsorganisaties, waaronder Amstelring Ledenservice”, legt Lieke Jonker van de Compaan uit. “Nieuwe gebruikers krijgen thuis uitleg. Mocht u daarna nog vragen hebben, dan kunt u terecht bij een speciale helpdesk”, vervolgt Lieke.

Speciale editie

“Na een half jaar gratis uitproberen kan de gebruiker de tablet teruggeven of voor de helft van de nieuwprijs overnemen. U betaalt dan € 149,- in plaats van de gebruikelijke € 299,-. Daarnaast betaalt men een maandabonnement vanaf € 12,95 per maand. Maar, teruggeven mag natuurlijk ook. U heeft dan geen kosten.

Op de Compaan zijn verschillende welzijnsdiensten voor de inwoners van de gemeente Haarlemmermeer beschikbaar. Zo is meer informatie over ondersteuning in Haarlemmermeer te vinden, zijn diensten aan te vragen via Amstelring Ledenservice en is de personenalarmering bereikbaar. Wilt u bijvoorbeeld advies van Amstelring Ledenservice, dan kunt u een verzoek
tot beeldbellen versturen. Amstelring Ledenservice ontvangt uw bericht, en de medewerkers bellen u binnen 24 uur terug. Via beeldbellen heeft u persoonlijk contact met een medewerker.”

Mevrouw Mudde heeft al een Tablet voor Ouderen. “Ik ben niet zo handig op de elektronische snelweg en dan is deze tablet een uitkomst. Deze seniorentablet bevalt heel goed. Wij gebruiken  de tablet veel om foto’s op te kijken. Hij staat gezellig op tafel en bladert vanzelf door alle foto’s die erop staan. Mevrouw Mudde is mantelzorger voor haar man die een hersenziekte heeft, waardoor ze erg druk is met verzorgen. “We gaan voor een goede kwaliteit van leven en de seniorentablet helpt daarbij. We kunnen bijvoorbeeld niet te vaak bezoek hebben, maar zo hebben we toch contact met de buitenwereld.”

Vergroot uw sociale netwerk

De Tablet voor Ouderen is een mooi en eenvoudig vormgegeven beeldscherm met een houten omlijsting die u op elke gewenste plek kunt neerzetten. U kunt er spelletjes op spelen, uw agenda op bijhouden en het laatste nieuws lezen. Daarnaast kunt u er niet alleen berichten en foto’s op ontvangen, maar u kunt er ook mee beeldbellen. Hierbij hoort u niet alleen de stem van degene die u belt, maar u ziet ook zijn of haar gezicht. Kortom, met dit eenvoudig te bedienen apparaat heeft u er een heleboel mogelijkheden bij om contact te houden met familieleden en vrienden, ook als zij ver weg wonen of op vakantie zijn.

Gebruikersvriendelijk

Het beeldscherm ziet er overzichtelijk uit, er staan verschillende plaatjes op. Raakt u met uw vinger een van de plaatjes aan, dan wordt deze functie geactiveerd. Rechtsonder verschijnt een icoontje waarmee u terug kunt gaan naar het basisscherm. U kunt helemaal niets verkeerd doen. Deze tablet is absoluut vriendelijk in het gebruik.

Mantelzorg

De tablet is niet alleen leuk voor uzelf, maar ook nuttig voor mantelzorgers. De tablet werkt met een ‘beveiligde familieomgeving’. Alleen familie en vrienden -die daarvoor zijn uitgenodigd- hebben toegang tot deze digitale omgeving. Deze mensen, bijvoorbeeld uw kinderen, kunnen diverse functies gebruiken om met u te communiceren. Zo is er een Goedemorgen!-service. Ook kunnen familieleden afspraken in uw agenda zetten, waardoor u via de tablet tijdig gewaarschuwd wordt voor de afspraak. Zo nodig kunnen ook professionele zorgverleners aan de beveiligde omgeving worden toegevoegd. Zij kunnen dan samen met uw kinderen en andere mantelzorgers gebruikmaken van een gemeenschappelijk logboek. Dit werkt sneller en efficiënter dan een papieren zorgdossier. Ook kunnen zij digitaal checken of het goed met u gaat of u eraan herinneren uw medicijnen in te nemen.