23 Culinair Bereiding • S nijd de aubergine in blokjes, bestrooi met peper en bak in olijfolie tot ze zacht zijn. • Snijd de ui klein en pers de knoflook. • Laat de linzen uitlekken. • Fruit de ui en knoflook, voeg tomatenblokjes, kokosmelk en linzen toe. Laat 10–15 minuten zachtjes pruttelen. • V oeg dan de zachte blokjes aubergine toe en pureer licht voor een romige structuur. • S erveer met verse basilicum, extra vierge olijfolie en een scheutje balsamicoazijn. Geniet ervan! Dit is een recept uit het Online Leefstijlprogramma van Dokter Tamara. Wilt u ook deelnemen? Kijk op www.amstelring.nl/doktertamara Ingrediënten voor 2 personen • 1 aubergine • 1 el olijfolie • 1 ui • 1 teen knoflook • 200 gr linzen (uitlekgewicht) • 400 gr tomatenblokjes • 100 ml kokosmelk • 10 gr verse basilicum • 1 el extra vierge olijfolie • 1 el balsamicoazijn Romige tomatensoep met aubergine en linzen Heerlijke handenwarmer Een dampende kom romige tomatensoep met aubergine en linzen is de perfecte oppepper na een stevige wandeling op een frisse herfstdag. De vullende en vezelrijke soep is helemaal vege- tarisch en bovendien ook nog eens snel en gemakkelijk bereid.
RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=