Amstelring Ledenmagazine 3-2025

23 Culinair 4. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. 5. V erhit olijfolie in een wok of grote pan. Fruit de ui en knoflook. 6. V oeg de spinazie toe en bak totdat het slinkt. Breng op smaak met paprikapoeder, komijn en peper. 7. V erdeel de spinazie-vulling over de gebakken crêpes. Voeg de verkruimelde feta en de plakjes avocado toe. Rol de crêpes op en serveer ze warm. Geniet ervan! Dit is een recept uit het Online Leefstijlprogramma van Dokter Tamara. Wilt u ook deelnemen? Kijk op www.amstelring.nl/doktertamara Ingrediënten voor 2 personen Crêpesbeslag • 5 0 gr kokosmeel • 4 eieren • 2 00 ml (plantaardige) melk • 2 druppels vanille-extract • 2 el olijfolie Vulling • 1 ui • 2 teentjes knoflook • 1 el olijfolie • 2 00 gr verse spinazie • 1 tl paprikapoeder • 1 tl komijn, gemalen • V ersgemalen peper naar smaak • 1 50 gr feta, verkruimeld • h alve avocado, in plakjes Bereiding 1. M eng in een kom het kokosmeel, eieren, (plantaardige) melk, vanille-extract en olijfolie tot een glad beslag. 2. V erhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 3. G iet een laagje beslag in de pan. Kantel de pan om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak de crêpe ongeveer 2 minuten per kant, totdat beide kanten goudbruin zijn. Herhaal met de rest van het beslag. Hartige spinazie en feta crêpes Smaakvolle twist Luchtige crêpes gevuld met verse spinazie en romige feta bieden een smaakvolle twist aan een klassiek gerecht. Eenvoudig te bereiden en ideaal als zonnige zomerse lunch.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=