Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.
Terug naar het nieuwsoverzicht

Huizen open houden doen we samen

5 oktober 2020
Afbeelding van Huizen open houden doen we samen
Voor bezoekers is het dragen van een zogenaamd chirurgisch mondmasker verplicht, in het hele verpleeghuis.

Mondmasker

Ook in gangen, liften en gezamenlijke ruimtes als huiskamers, restaurants en tuin/terras is het dragen van een mondmasker verplicht. Dat is best vervelend, maar wel nodig om de eigen geliefde/naaste én de andere bewoners te beschermen. Als tijdens het bezoek 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is, dan is het advies om ook op de kamer of appartement een mondmasker te dragen.

Het mondmasker

De chirurgische mondmaskers (zie afbeelding) zijn te koop bij drogisterijen, supermarkten en apotheken. We gaan ervan uit dat bezoekers zelf voor een mondmasker zorgen als ze op bezoek komen bij uw naaste/geliefde. 

Stoffen mondmaskers, die verplicht zijn in het openbaar vervoer, zijn bij ons in de verpleeghuizen niet toegestaan. Deze geven zeer beperkte bescherming die voor de meeste mensen voldoende is, maar voor onze kwetsbare bewoners niet. 

Deze maatregelen blijven ook belangrijk!

We vragen bezoekers goede handhygiëne toe te passen voor en na het bezoek op de locatie. Bij de ingang van locaties staan zuilen met alcohol handgel.

Het blijft belangrijk om 1,5 meter afstand te houden, ook ten opzichte van andere bezoekers en medewerkers.

Als u klachten heeft of door de GGD in quarantaine bent gesteld, mag u niet op bezoek komen, ook niet met een mondmasker. Bij klachten dient u zich zo snel mogelijk te laten testen. U kunt daarvoor contact opnemen met de GGD bij u in de regio.

 

Delen op social media: