Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Stichting Fontis Vitaal

Vrolijke vrouw in brommobiel blauw met man grijs haar staartje
Leuke activiteiten voor kwetsbare ouderen? Fontis Vitaal maakt het mogelijk! Door het financieel ondersteunen van mooie initiatieven op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

Fontis Vitaal stelt voor elke Amsterdamse locatie per jaar geld beschikbaar voor activiteiten of andere zaken die het leven van kwetsbare ouderen een stuk aangenamer maken. U moet dan denken aan:

  • een uitje met een touringcar
  • bijwonen van een voorstelling
  • een concert op de locatie
  • opknappen van de tuin
  • nieuwe tuinmeubels
  • opknappen en mooier maken van leefruimtes

De cliëntenraad van uw locatie bepaalt samen met de manager hoe zij het geld besteden. Een belangrijke voorwaarde is dat het altijd moet bijdragen aan het welzijn van de klanten: psychisch, fysiek, sociaal, emotioneel of spiritueel.

Heeft u een goed idee?

Bent u bewoner, familielid, mantelzorger of verzorgende. En heeft u een goed idee voor een leuke activiteit of voorziening in uw locatie? Vertel het uw RVE manager, de activiteitenbegeleider of de cliëntenraad!

Hoe vraagt u budget aan?

Zijn de cliëntenraad en RVE manager enthousiast over uw idee? Dan vragen zij budget aan. De aanvraag moet goed onderbouwd zijn en aantonen dat de activiteit of voorziening niet uit de normale middelen kan worden betaald. De aanvraag wordt gestuurd naar fontisvitaal@amstelring.nl.

Word ook donateur Fontis Vitaal

Vindt u een fijne oude dag voor kwetsbare ouderen ook belangrijk? Word dan donateur van Fontis Vitaal. Dat kan door een maandelijkse bijdrage van € 2,- of een eenmalige bijdrage van € 20,- of meer.

U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL11 INGB 0655790632 ten name van Fontis Vitaal, Amsterdam. Of stuur een mail naar fontisvitaal@amstelring.nl met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en het bedrag dat u maandelijks of eenmalig wilt doneren.

Doneren met belastingvoordeel

Help ons mee mooie initiatieven voor een zinvolle dagbesteding mogelijk te maken! Hier leest u hoe u kunt doneren met belastingvoordeel.

ANBI-informatie over de stichting

Hier vindt u de ANBI-informatie van Fontis Vitaal.

Doneren of vragen?

Nieuwsbrief Fontis Vitaal

Meer weten over de projecten die onze stichting financiert? Lees het in onze nieuwsbrief.

Lees ook: