Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Transferzorg

transfer.jpg

Het kan zijn dat u na een medische ingreep niet in het ziekenhuis hoeft te verblijven. Tegelijkertijd kunt u nog wel tijd en zorg nodig hebben om te herstellen of te revalideren. Dan kunt u terugvallen op transferzorg. Ook als u wacht op opname in een verpleeghuis, woonzorgcentrum of revalidatie-afdeling kunt u tijdelijk terecht op een transferafdeling.
 
Voor wie?
Transferzorg komt veelal voor:
  • na behandeling in het ziekenhuis van een lichamelijke aandoening
  • bij cognitieve problemen zoals dementie of gedragsproblemen
  • bij functieverlies bijvoorbeeld na een CVA
  • na een oncologische behandeling,  waarbij een poliklische behandeling te belastend is
  • als spoedeisende hulp (SEH) en hulp nodig is, maar een ziekenhuisopname niet mogelijk is
Voor een tijdelijke zorgvraag na ziekenhusopname of een overbelaste mantelzorger kunt u ook terecht in de ZorgHerberg van Amstelring

Zorg en dienstverlening op een Transferafdeling
U krijgt alle zorg en begeleiding die u nodig heeft.  Bij het uit bed komen, wassen, aankleden, medicijngebruik of eten en drinken. Uw individuele situatie is daarbij het uitgangspunt. U moet zo goed mogelijk zijn opgeknapt als u de transferafdeling verlaat. De arts bespreekt samen met uw verpleegkundige of verzorgende én met u of uw waarnemer, welke zorg of begeleiding u nodig heeft. Dit leggen zij vast in uw persoonlijk zorgplan, uw cliëntplan.
 
Het team van zorgprofessionals waar u op kunt rekenen, bestaat uit:
  • specialist ouderengeneeskunde
  • verzorgenden
  • verpleegkundigen
  • voedingsassistenten
  • activiteitenbegeleiders
Als het nodig is, wordt u door de arts of specialist ouderengeneeskunde doorverwezen naar de fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker of psycholoog.
 
Samenwerking Amstelring en VUmc
Sinds 2003 heeft Amstelring in samenwerking met het VU medisch centrum een Transferafdeling. Deze afdeling is gunstig gelegen in het VU medisch centrum. De specialist ouderengeneeskunde kan daardoor eenvoudig en met regelmaat specialisten uit het ziekenhuis consulteren om u de best mogelijke zorg te bieden. Bovendien is het vooraf niet altijd duidelijk of u na opname naar huis kunt of dat er extra ondersteuning nodig is. Het kan ook zijn dat u bijvoorbeeld in aanmerking moet komen voor beschermd wonen.

Vragen over zorgaanbod van Amstelring?
Neem contact met ons op via 088 - 97 20 200 (lokaal tarief) of stel uw vraag per mail aan een zorgbemiddelaar.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op net een van onze zorgbemiddelaars.
Bel 088 - 97 20 200 (lokaal tarief) of via mail.
 
Aanmelden nieuwsbrief