Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Zorg, hulp & behandeling bij Parkinson


De ziekte van Parkinson heeft veel gevolgen voor het leven van een patiënt en zijn naasten. U komt met vragen te zitten of loopt tegen problemen aan. Die hoeft u niet alleen op te lossen. Amstelring biedt professionele zorg, hulp en behandeling.
 

Wat is Parkinson?

De ziekte van Parkinson is een complexe hersenaandoening die vooral ouderen treft. Parkinson ontstaat door een versneld celverlies in bepaalde delen van de hersenen. De ziekte heeft soms een erfelijke achtergrond en treft zowel mannen als vrouwen.
 
Iedere patiënt heeft zijn eigen Parkinson, is een veelgehoorde uitspraak. Er zijn namelijk veel verschillende verschijningsvormen en klachten die in combinatie tot een uniek beeld leiden. Ook het verloop verschilt per persoon. Zeker is dat het een progressieve ziekte is die zorgt voor beperkingen in het uitvoeren van uw dagelijkse handelingen. Bewegen gaat moeilijker, u krijgt stijve spieren en u kunt last hebben van trillingen van handen, benen, kin of tong. Gelukkig zijn er behandelingen mogelijk om de kwaliteit van leven te verbeteren.
 

Thuis blijven

Thuis blijven wonen is mogelijk als u hulp krijgt. Amstelring Wijkzorg staat voor u klaar. Kijk hier voor het wijkzorgteam bij u in de buurt. 
 
Behandeling & advies
Binnen de BehandelGroep van Amstelring zijn in elke regio behandelaren aangesloten bij ParkinsonNet en speciaal geschoold in het behandelen van patiënten met de ziekte van Parkinson. Specialisten ouderengeneeskundeErgotherapeuten, logopedisten, diëtisten, fysiotherapeuten werken samen om u zo goed mogelijk te helpen. Lees hier meer over behandeling bij ziekte van Parkinson. 
 
Dagbesteding
Wilt u uw dag op een leuke manier doorbrengen en ‘onder de mensen’ blijven? Op de verschillende dagbestedingen van Amstelring organiseren wij verschillende activiteiten voor mensen met een lichte zorgvraag als gevolg van bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson of dementie.
 
Tijdelijk verblijf  
Als het thuis wegens omstandigheden even niet gaat, als u aan moet sterken na verblijf in het ziekenhuis of als de mantelzorger de zorg tijdelijk niet aankan, bent u van harte welkom op de Tijdelijk Verblijf afdelingen van Amstelring. In een periode van zes weken tot maximaal twee maanden krijgt u alle nodige (medische en paramedische) zorg en begeleiding. Wij helpen u aansterken en herstellen zodat u weer naar huis kunt.
 

Als thuis wonen niet meer gaat

Toch kan de dag aanbreken dat het echt niet meer gaat. Als het bijvoorbeeld vanwege uw klachten te gevaarlijk voor u wordt om thuis te blijven wonen. Opname in een woonzorgcentrum kan dan noodzakelijk zijn. 
 

Amstelring, expert in Parkinson

Wij hebben dé Parkinsonexperts in huis. In alle verpleeghuizen van Amstelring kunnen behandelaren geconsulteerd worden die speciaal geschoold zijn in het 
behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. Al onze Parkinsonexperts zijn aangesloten bij ParkinsonNet.
In Bornholm (Hoofddorp), Leo Polak (Amsterdam) en Vreugdehof hebben we voor elke behandeldiscipline een Parkinsonexpert in huis. Zij werken (multidisciplinair) samen met verschillende zorgverleners zodat kennis en kunde gedeeld wordt en de zorg optimaal op elkaar is afgestemd. Amstelring is eveneens verbonden aan ziekenhuizen en werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek.
Bekijk hier alle verzorgingshuizen en verpleeghuizen van Amstelring. 


Informatie, ondersteuning & advies

Wij delen onze kennis en ervaring graag met u. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden bij Amstelring, ondersteuning en advies contact met ons op:
 
T: 088 - 97 20 200 (lokaal tarief)
E: zorgbemiddeling@amstelring.nl

Heeft u nog vragen?

Neem contact op net een van onze zorgbemiddelaars.
Bel 088 - 97 20 200 (lokaal tarief) of via mail.
 
Aanmelden nieuwsbrief