Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

CVA Revalidatie Afdelingen (na een beroerte)Een beroerte, oftewel een CVA (Cerebro Vasculair Accident), betekent letterlijk 'een ongeluk in de vaten van de hersenen'. Dit heeft vaak grote lichamelijke gevolgen. Zoals een (halfzijdige) verlamming, moeite met spreken of een andere manier van lopen. Een CVA kan ook andere gevolgen hebben zoals vermoeidheid, depressiviteit, moeilijk kunnen plannen, geheugenproblemen of verandering van karakter en gedrag.
Risicofactoren voor een CVA zijn: hoge bloeddruk, suikerziekte, hoog cholesterolgehalte, overgewicht, roken, weinig lichamelijke activiteit.

Kort na een beroerte komen u en uw familie met veel vragen te zitten: kan ik volledig herstellen? Wat is mijn toekomstperspectief? 
Als u niks doet, zal het herstel minder voorspoedig verlopen. Daarom is het advies: trainen, oefenen, herhalen en vol blijven houden. 

CVA Revalidatie Afdeling in een verpleeghuis

Amstelring heeft twee verpleegtehuizen met een gespecialiseerde CVA Revalidatie afdeling:
Leo Polak in Amsterdam Nieuw-West
Bornholm in Hoofddorp

In de brochure 'Revalideren na een CVA'  leest u meer informatie over revalideren in ons woonzorgcentrum Leo Polak.

Soms wordt gekozen voor revalideren in een revalidatiekliniek. Amstelring werkt samen met het Reade, revalidatiecentrum in Amsterdam.

Revalideren in een CVA Revalidatie afdeling
Handelingen die niet meer lukken, kunnen opnieuw aangeleerd worden, afhankelijk van uw situatie. Zoals lopen, praten, aankleden en eten. U wordt daarbij gestimuleerd en geactiveerd door:
  • specialist ouderengeneeskunde of revalidatiearts
  • fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut
  • verpleegkundigen en verzorgenden
Daarnaast heeft u gesprekken met een neurospycholoog, CVA-verpleegkundige of maatschappelijk werker.

Na de revalidatieperiode
Naar huis: als uw situatie het toelaat, kunt u na de revalidatieperiode naar huis. Soms is revalidatie dan nog wel nodig. Met behulp van uw mantelzorgers (familie, partner) en (para)medici als de fysiotherapeut, logopedist en ergotherapeut is dat mogelijk. En eventueel met tijdelijke hulp van thuiszorg.

Verblijfsafdeling in woonzorgcentrum: als u na de revalidatieperiode niet meer thuis kunt wonen, is langdurig verblijf in een verpleeghuis of woonzorgcentrum nodig. Revalideren staat dan niet meer centraal. Wel het leiden van een prettig leven in de best mogelijke lichamelijke conditie.

Informatie, ondersteuning en advies
Amstelring is partner in het Beroerte Adviescentrum Amsterdam. Dit expertisecentrum biedt cliĆ«nten en diens familie ondersteuning, advies en informatie op het gebied van beroerte (CVA) of een voorbijgaande beroerte (TIA).

Mantelzorg Steunpunt
Ook het leven van uw familie en vrienden verandert ingrijpend. Eenmaal weer thuis heeft u zorg en hulp nodig van een mantelzorger. Mantelzorg & Meer adviseert en ondersteunt.

Vragen over zorgaanbod van Amstelring?
Neem contact met ons op via 088 - 97 20 200 (lokaal tarief) of stel uw vraag per mail aan een zorgbemiddelaar.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met een van onze zorgbemiddelaars.
Bel 088 - 97 20 200 (lokaal tarief).
Of stuur een mail.
 
Aanmelden nieuwsbrief